Cainii iubesc iarna, mai ales daca ninge. Toata lumea stie cum se joaca un caine in zapada. Depinde de noi sa-l tinem sanatos sa poata face acest lucru. Pentru ca un caine sa fie fericit iarna are nevoie doar de cateva lucruri: mese calde, un cotet uscat si calduros si de cineva cu care sa se joace. Iata cum ingrijim cainele de curte iarna ca sa il mentinem sanatos si fericit. 

Cotetul pentru caine este ca si o casa pentru om. Pe langa protectie la ploaie, cotetul trebuie sa ofere protectie la frig, umezeala sau un loc de odihna comod. Astfel, cotetul trebuie sa fie pe marimea cainelui. Un cotet prea mic il obliga sa scoata picioarele afara, iar un cotet prea mare nu este bun pentru ca se pierde caldura degajata de corpul lui.

Locul unde este asezat este si el important: ferit de curenti de aer, eventual lipit de o constructie sau sub un copac, cu fata spre sud, expus soarelui. Verificati cusca de eventuale fisuri sau gauri pe unde ar putea patrunde vantul sau precipitatiile.

Pe durata iernii treceti la o dieta cu 25% mai crescuta caloric, mai bogata in grasimi. Sunt binevenite si suplimentele de vitamine, in special A, E si grupul B, pentru o piele si o blana sanatoasa.  Neaparat in alimentatia cainelui de curte trebuie sa intre supa si ciorba calda. Puteti sa-i suplimentati portiile de hrana sau puteti sa-i oferiti o masa in plus.

Apa sa fie mereu disponibila cainelui. Pentru ca este greu sa fie mentinuta neinghetata la temperaturi cu minus, verificati si schimbati-o de cateva ori pe zi. Puneti in castron apa calduta, care sa inghete mai greu. Castroanele din metal conduc mai rapid racoarea, in consecinta racesc mai repede apa. Optati pentru cele din plastic sau cauciuc. Pentru a preveni formarea pojghitei de gheata pe toata suprafata, amplasati o bila de plastic plutitoare.

Surse: toateanimalele.ro, zooland.ro