Tara arde si babele se piaptana…

In timp ce avem – Strada ca in evul mediu in municipiu resedinta de judet! – primaria ne mai face doua statui; probabil doresc sa ne atraga privirea de la noroiul de pe strazi. Acestea vor putea fi admirate prin geamurile autobuzelor, doar cand nu sunt inghetate. Una va fi amplasata chiar in locul Singurului parc pentru copii din zona Centrala, pe care l-au ras de pe fata pamantului. Cealalta, cu siguranta In locul “politistului” local care pazeste zilnic parcarea din fata primariei.

Avand asemenea preocupari, in timp ce orasul se confrunta cu reale probleme, facem haz de necaz si va spunem ca speram sa ne faca noua statuie, daca tot suntem primii si singurii care le mai incurca “socotelile” si “imparteala” banilor publici pe care, inainte de aparitia Mures Stiri, o faceau in liniste si netulburati de nimeni.


Concursul de soluţii are drept promotor și organizator primăria Municipiului Târgu Mureș, scopul concursului fiind selectarea şi identificarea unor soluţii privind realizarea unui ” Grup statuar-şcoală Ardeleana” şi a Statuii ” Bethlen Gabor” , în Municipiul Târgu Mureș.

Acestea urmează să fie amplasate astfel: Grupul statuar-Scoala Ardeleana în vecinătatea Cetăţii Medievale, iar Statuia-Bethlen Gabor în P-ta Trandafirilor.

Tipul concursului, conform regulamentului Concursurilor de Arhitectură și Urbanism nr. 1988 din 31 octombrie 2005, adoptat de Consiliul național al Ordinului Arhitecților din România și a recomandărilor făcute de UNESCO și UIA este concurs de proiect și are ca scop selectarea dintre participanţi a autorului celei mai bune soluţii pentru a-i fi încredinţată elaborarea proiectului de execuţie;

Lansarea publica a concursului este în data de  6 Decembrie 2017.

Regulamentul concursului, tema proiectului şi calendarul de desfăşurare sunt afişate pe site-ul concursului.

Informații suplimentare şi clarificări pot fi solicitate pe adresa de e-mail: adp@tirgumures.ro cu menționarea denumirii – Concurs de soluţii “grup statuar Şcoala Ardeleana şi Statuia Bethlen Gabor”, urmând ca eventualele răspunsuri la solicitări să fie publicate pe site-ul Municipiului Târgu Mureş.

Sursa:tirgumures.ro / Foto: colaj