Sa fie oare adevarata vorba ca inculpatii sunt in general mincinosi…

Revenim la problema locuitorilor de pe strada 8 Martie din Tirgu Mures. Acestia sunt disperati. La fiecare ploaie strada devine impracticabila. Desi au fost amagiti de primaria Tirgu Mures, fie prin promisiunile primarului-inculpat Dorin Florea sau ale acolitului sau Claudiu Maior, inculpat si acesta, facute an de an, de vreo 17 ani, bineinteles fara rezolvare. 

Si pentru a va da seama despre ce vorbim – strada de pamant in anul 2017, in municipiu resedinta de judet -, va redam cateva imagini video filmate in urma cu cateva zile:

Totodata, cuvintele unui localnic, pe care le redam in randurile de mai jos, reflecta situatia dezastruoasa. Poate ii ajuta noul acolit al primarului-inculpat, vicele Sergiu Papuc, probabil viitor inculpat, ca doar… cine se aseamana se aduna!

Trăim de fapt în evul mediu? Este intolerabil să muncesc, să am impozitele plătite la zi…

“Revin la problema străzii 8 Martie. Acum chiar este momentul să vizitați această stradă! Deși s-ar putea să rămâneți afundați! Trăim de fapt în evul mediu? Și noi, cei domiciliați pe acestă stradă, nu știm!

Este intolerabil să muncesc să am impozitele plătite la zi și să repar mașina din două în două luni. Gropile pe stradă sunt ca muștele care roiesc pe o bucată de pâine, practic nu ai cum să le ocolești. Noroiul este până la gleznă. Dacă stai în groapă, până la genunchi. De fapt acestă bucată de pământ pe care circulăm nu poate fi numită stradă. Este mai rea ca arătura. Nu există trotuar!

Peste tot gunoaie căzute. Că doar din moment ce nu s-a realizat selecția gunoiului pe terenurile din Vălureni (ori Cristești) gunoiul se transportă înapoi în oraș, la noi pe stradă, și se selectează aici. Mă întreb… chiar suntem groapa de gunoi a orașului?

Strada se află în zona C! Cum este posibil ca o stradă din Zona C de urbanism să fie de fapt o groapă de gunoi? Luna trecută au desfășurat ceva activitate de „reabilitare” două utilaje. Probabil contractate de primărie. Au aruncat nisip pe „drum” . Vă dați seama ce a ieșit în urma ploilor și a ninsorii? Gropi, gropi, gropi!!!. Ni se încalcă în picioare și dreptul de de a solicita servicii de taximetrie. Pur și simplu nu vor să vină pe stradă când sunt solicitați! Nu este normal!

În presa locală a apărut știrea că acele firme care au făcut lucrările de modernizare la conductele de apă și gaz nu ar fi adus drumul la starea inițială. Despre ce vorbim? Starea inițială era de groapă de gunoi plus arătură. Strada este în același stadiu. În martie s-a votat bugetul pentru reabilitare. Unde este semnătura finală? Dacă închidem strada circulației, tot noi plătim amenzi. Acuz deschis primăria, și pe acestă cale, că nu își face treaba. Și nu acordă un minim de atenție și respect față de cetățeni (să nu mai pomenim persoanele juridice) PLĂTITORI DE IMPOZITE.”

MS / Foto: colaj