Fostul suveran al României, Regele Mihai I, a murit! Dumnezeu sa-l odihneasca in pace…


Coruptia Ucide, Grupul #Insist, #Rezistenta, Geeks for Democracy, Initiativa pentru Romania si alte grupuri civice anunta suspendarea actiunilor de protest in strada pe durata perioadei de doliu national prilejuit de moartea Regelui Mihai. Grupurile civice cer institutiilor statului sa stopeze in aceasta perioada actiunile care ar putea genera tensiune in societate.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, azi, că România va organiza toate ceremoniile “așa cum se cuvine” după moartea Regelui Mihai și că vor fi organizate zile de doliu național.

Comunicatul integral: Am primit cu tristețe vestea trecerii la cele veșnice a Regelui Mihai. Credem că este un moment în care respectul comun pentru una dintre cele mai importante figuri istorice ale României trebuie să devină o prioritate pentru toți actorii politici, civici și sociali. De aceea, facem apel la instituțiile statului să stopeze, măcar în această perioadă, orice acțiuni și inițiative care ar putea genera tensiune. De asemenea, la rândul nostru, anunțăm suspendarea acțiunilor de protest în stradă în perioada de doliu național.