Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) anunţă că a eleborat şi depus Aplicaţia de finanţare pentru proiectul privind construcţia autostrăzii Târgu Mureş-Ogra-Câmpia Turzii, în valoare de 1.826.928.177,05 de lei.

Proiectul ”Construcţia autostrăzii Târgu Mureş-Ogra-Câmpia Turzii” vizează asigurarea unei legături între municipiul Târgu Mureş şi municipiul Cluj Napoca, cu asigurarea continuităţii sectorului de autostradă 2B Câmpia Turzii-Cluj Napoca Vest (Gilău), cu sectoarele 2A şi 1C. Proiectul prevede  construcţia, până în 2019, a 51.796 km de autostradă nouă 2×2 împreună cu 4,7 km de drum de legătură 2×2 spre Târgu Mureş, a 13 poduri, 30 de pasaje, două viaducte, o parcare, un Centru de Mentenaţă şi Coordonare, un spaţiu de Service, un punct de lucru pentru mentenaţă şi 5 intersecţii rutiere (dintre care 4 intersecţii rutiere şi 1 intersecţie semi-rutieră).

De asemenea se va imbunătăţi capacitatea şi performanţa reţelei de transport prin creşterea vitezei de deplasare, reducerea numărului de accidente, minimizarea emisiilor de gaze cu efect de seră şi a poluarii aerului în zona de impact a proiectului, spune CNAIR.

Sursa:news.ro