Spitalul de Urgenţă Judeţean din Bistriţa a achiziţionat 1.200 de seturi de lenjerie de pat din banii obţinuţi prin închirierea de spaţii pentru amplasarea a nouă aparate de cafea în unităţile pe care le gestionează, a declarat managerul Gabriel Lazany. 


In tot acest timp, “managerii” de spitale din Mures…


Potrivit acestuia, contractul a fost semnat cu o firmă de textile din Năsăud, care va livra întreaga cantitate de seturi de lenjerie pentru paturile de spital până la sfârşitul lunii decembrie, urmând ca plata să fie efectuată în rate lunare, pe măsura încasării chiriei pentru automatele de cafea.

“Acum am făcut contract pentru ele, vor fi livrate undeva la sfârşitul lunii decembrie. Va fi livrată întreaga cantitate şi noi o vom plăti în rate, pe măsură ce încasăm chiria. Încasez 20.250 lei pe lună. O să avem undeva la două seturi noi de lenjerie la fiecare pat. Aşa, masiv, nu s-a mai cumpărat lenjerie cam de trei ani. (…) Ni s-a ofertat un material special, deci nu este chiar cel mai ieftin, dar este un material special făcut pentru spitale, cu rezistenţă la spălare la 90 de grade, pentru că asta ne-a interesat pe noi în primul rând”, a precizat Lazany.

Spitalul de Urgenţă Judeţean Bistriţa a organizat, în a doua jumătate a lunii octombrie, o licitaţie deschisă pentru închirierea spaţiilor pentru automatele de cafea, cinci dintre ele aflate în clădirea principală, iar restul în unităţile subordonate (policlinică, spital TBC, Secţia Oncologie şi Secţia de recuperare).

Preţul de pornire al licitaţiei a fost de 450 lei pe metru pătrat pe lună, fără TVA, însă la final s-a ajuns ca suma pe care o va încasa spitalul în perioada noiembrie 2017 – noiembrie 2018 să depăşească 20.000 lei lunar.

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Bistriţa pregăteşte un alt proiect pilot, pentru Secţia de boli infecţioase, unde, începând de anul viitor, se va folosi lenjerie de pat de unică folosinţă, produsă în China. Dacă această lenjerie va corespunde cerinţelor, proiectul va fi extins în întreg spitalul şi va aduce unităţii economii de aproximativ 300.000 lei pe an, prin renunţarea la spălătorie.

Sursa:agerpres.ro