ATENTIE, turisti! Va rugam nu ignorati avertizarea publicata ieri:

AVERTIZARE: Risc de avalansa de gradul 4 în Munții Călimani și Gurghiu,!

Trei salvamontiştii care încercau să urce tricolorul în Munţii Călimani, în zona Gura Hăitii, au fost surprinşi de o avalanşă, rămânând blocaţi sub nămeţi, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Salvamontistul care a dat alarma a fost găsit. El este cooperant şi a fost coborât până la ambulanţa SMURD. Al doilea salvamontist a fost găsit mort, iar căutările pentru cel de-al treilea au fost sistate din cauza viscolului puternic.

UPDATE ora 02:30

Cei peste 80 de salvatori care îl caută pe cel de-al treilea salvamontist care a fost surprins vineri după-amiază de o avalanşă au oprit căutările, după mai bine de şapte ore, din cauza viscolului puternic.

Căutările au continuat până în jurul orei 01:30, însă fără rezultat, conform Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava.

Salvatorii au reuşit să recuperereze, după două ore de căutări, un bărbat care a fost suprins de avalanşă şi care a reuşit abia după trei ore de la producerea acesteia să sune şi să ceară ajutor.

Bărbatul a fost găsit conştient şi cooperant şi a fost preluat cu o autospecială SMURD şi transportat la un spital din Suceava.

După trei ore de la declanşarea căutărilor, salvatorii au găsit şi o femeie, care, după efectuarea tuturor manevrelor de resuscitare, nu a mai putut fi salvată.

Este vorba despre o femeie, găsită în stare de inconştienţă, pentru care s-au efectuat manevrele de resuscitare. Din păcate, după manevrele de resuscitare a fost declarat decesul, la o oră după ce a fost găsită. Căutările continuă pentru cea de-a treia persoană”.

Sursa:mediafax.ro