In judetul vecin, mancarea va fi distribuita gratuit, dar din fonduri private…

Peste 9.000 de porţii de fasole cu cârnaţi şi de varză călită cu ciolan, însoţite de câte o chiflă şi câte un pahar cu vin, vor fi distribuite, gratuit, celor care vor fi prezenţi la Alba Iulia de Ziua Naţională a României, masa populară fiind sponsorizată de către un important retailer german şi de unul din cei mai mari producători de vin din România, care deţine podgorii pe Valea Tîrnavei Mici. 

“În acest an, chef Cătălin Scărlătescu şi echipa sa vor pregăti două feluri de mâncare, fasole cu cârnaţi şi varză călită cu ciolan. Sunt mai mult de 9.000 de porţii. Fiecare porţie este însoţită de o chiflă şi de un pahar cu vin”, a declarat, marţi, viceprimarul municipiului Alba Iulia Paul Voicu.

Viceprimarul a menţionat că aşa-numita masă populară este sponsorizată de către un renumit retailer german şi de o importantă companie de vinificaţie, cu sediul în judeţul Alba.

În premieră, punctele de distribuţie a caserolelor vor fi amplasate în incinta unităţii militare din Alba Iulia, situată între Poarta a III-a şi Piaţa Cetăţii.

Anul trecut, au fost distribuite zece mii de porţii de iahnie de fasole cu cârnaţi, pregătită de 20 de chefi după o reţetă culeasă din bucătăria veche ţărănească. Anterior, masa populară de Ziua Naţională a constat în friptură de porc.

Pe la noi, prin Mures, gratuit inseamna cu bani de la bugetul primariei…

Sursa:agerpres.ro / Foto: colaj