In judetul vecin…

Dacă n-ai accepta să petreci Crăciunul în afara spațiului carpato-danubiano-pontic nici picat cu ceară, fă-ți o favoare și du-te în Sibiu. Piața Mare de acolo, cum o știi, cuibărită între falnice lanțuri muntoare, se oferă în fiecare an gazdă Târgului de Crăciun. Ia-o la pas printre cele 70 de căsuțe de lemn ce abundă în ceramică, blănuri și jucării din lemn și, indiferent de problemele pe care le-ai avea cu șalele, nu trece cu vederea patinoarul sau parcul pentru copii.

Multe guri spun că Sibiul  ar fi cel mai cel loc din Transilvania, iar dacă pentru străini este obligatorie vizitarea lui măcar o dată în viață, pentru noi, această obligație se transformă în „o dată pe an”. Toate șansele să ningă ca-n povești, iar un spectacol de colinde și lumini nu-i ceva căruia să-i întorci spatele.

Și știm că nu-ți faci griji c-ai flămânzi, dar mai facem o recenzie a bunătăților tradiționale: vinul fiert, turta duce și castanele prăjite… la aperitiv. Cozonacul și kurtoșul unguresc… pentru umplerea oricărui centimetru liber de stomac.

Citeste mai mult.