In urma protestelor de duminica…

Zeci de români s-au plâns zilele trecute că Facebook le-a blocat conturile sau posibilitatea de a publica, după ce au distribuit materiale despre protestele antiguvernamentale de pe 26 noiembrie. Un oficial Facebook intervine și spune că a fost o eroare.

Un reprezentat al Facebook a declarat pentru BuzzFeed ca “un numar de pagini a fost blocat temporar din cauza unei erori in sistemele noastre automate”.

Florin Bădiță, administrator paginii de Facebook ”Corupția ucide”, care are peste 73.000 de membri, a precizat pentru sursa citată că nu a putut posta timp de 48 de ore, deoarece sistemul Facebook îi denunța mesajul ca fiind spam. El a oferit o listă cu 90 de persoane care au raportat restricționarea conturilor lor, după ce au distribuit materiale care făceau referire la protestul din weekend sau au publicat comentarii critice față de guvern și corupție.

Ca pe vremea comunismului…

Printre cei care s-au plâns că le-a fost restricționat accesul la Facebook se numără și filosoful Mihai Şora, care spune că i-a fost “raportat” contul de Facebook şi a rememorat perioada comunismului, în care a fost urmărit şi turnat la Securitate, i-a fost ascultat telefonul şi citită corespondenţa.

Sursa:stirileprotv.ro / Foto: colaj