Atentie, soferi si pietoni! In doar cateva ore…

#La data de 27 noiembrie 2017, ora 07:45, pe DN 15, la km 85 + 123 m, în localitatea Ernei, judeţul Mureș, un bărbat, de 46 de ani,  din comuna Aluniş, în timp ce conducea un autoturism,  pe fondul neacordării de prioritate, a accidentat uşor un bărbat, de 43 de ani, din localitate, care s-a angajat regulamentar în traversarea străzii pe trecerea de pietoni marcată și semnalizată corespunzător.

# La data de 27 noiembrie 2017, ora 19:24, pe strada Voinicenilor din Tîrgu Mureş, o femeie, de 30 de ani,  din localitate, în timp ce conducea un autoturism,  pe fondul neacordării de prioritate, a accidentat uşor o femeie, de 33 de ani, din Tîrgu Mureş, care s-a angajat regulamentar în traversarea străzii pe trecerea de pietoni marcată și semnalizată corespunzător.

# La data de 27 noiembrie 2017, ora 10:17, la  intersecția străzii Republicii cu strada Școlii, din Târnăveni, un bărbat, de 74 de ani,  din localitate, în timp ce conducea un autoturism, a accidentat uşor un bărbat, de 66 de ani, care s-a angajat regulamentar în traversarea străzii pe la colțul intersecției, după ce în prealabil s-a asigurat corespunzător.

Tragem un semnal de alarma prin publicarea cazurilor de accidente rutiere, petrecute pe raza judetului Mures; astfel speram sa devina o lectie pozitiva pentru altii!  – MS


Recomandari de calatorie de la politisti!

Poliţia Română vă recomandă să vă planificaţi din timp călătoriile, să vă interesaţi de condiţiile meteo-rutiere existente pe traseul ce urmează să îl parcurgeţi şi să adaptaţi viteza de rulare la condiţiile de drum şi trafic.

Chiar dacă vă aflaţi în localităţi sau în afara lor, iar partea carosabilă este umedă ori acoperită de polei, gheaţă, zăpadă sau mâzgă, trebuie să circulaţi cu o viteză care să permită oprirea în siguranţă, având în vedere că distanţa de frânare în astfel de condiţii este mult mai mare.

Evitaţi acţionarea bruscă a sistemului de frânare şi a mecanismului de direcţie, deoarece autovehiculul pe care îl conduceţi poate derapa. Folosiţi cu precădere frâna de motor atunci când rulaţi pe un carosabil alunecos. Nu efectuaţi depăşiri riscante!

Pentru a preîntâmpina producerea unor evenimente rutiere nedorite, Poliţia Română recomandă, de asemenea, șoferilor să păstreze în mers o distanţă suficient de mare faţă de vehiculul din faţă, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă!

Folosiţi luminile de întâlnire și pe timpul zilei, mai ales în condiţii de vreme nefavorabilă. Curăţaţi în permanenţă farurile, blocurile de semnalizare, parbrizul, luneta şi geamurile laterale ale autovehiculului, asiguraţi buna funcţionare a ştergătoarelor de parbriz şi folosiţi corespunzător instalaţia de ventilaţie – climatizare!

Vă reamintim că utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, legislația în vigoare necondiționând utilizarea lor de o anumită dată din calendar. De asemenea, autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.

Drum bun!

IPJ Mures / Foto: colaj arhiva