Pentru pasionatii de sporturi de iarna, minivacanta vine cu vesti bune…

Incepand de ieri, in zona montana a judetului Mures, cu precadere la altitudini de peste 800 m, ninge consistent. In muntii Calimani si Gurghiu stratul de zapada este de aproximativ 15-40 cm.  Dupa oprirea precipitatiilor, personalul din cadrul compartimentului prevenire va face o evaluare a sigurantei parcurgerii traseelor in zona inalta a Parcului National Calimani, respectiv muntii Gurghiu.

Mentionam ca, in acest weekend, precipitatiile sub forma de ninsoare vor continua in zona montana a judetului Mures, iar temperaturile vor scadea pana la -15 grade.

Daca planificati iesiri pe munte pe perioada urmatoare, va rugam sa o faceti numai cu echipament adecvat de iarna si informati-va despre conditiile meteo!

Iata cum va fi vremea in restul judetului Mures…


A tegnapi nappal kezdodoen folyamatosan havazik a Kelemen es Gorgenyi havasokban es 800 meter folotti magassagokban a horeteg vastagsaga eleri a 15-40 centimetert. A havazasok vegezetevel a csapatunk tagjai felmereseket fognak vegezni a turautvonalak biztonsagarol es a lehullott ho allapotarol. Megjegyeznenk azt, hogy a rossz idojaras kitart a hetvegere is es ugy a Kelemen mind a Gorgenyi havasokban a homerseklet -15 fokig hulhet. Ha on turat tervez ebben az idoszakban a hegyekbe akkor kotelezoen teli felszerelesben induljon utnak es tajekozodjon elotte az idojarasi viszonyokrol!

Sursa: Salvamont Salvaspeo Mures / accuweather.com / Foto cop: colaj