Astazi, poliţişti din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală nr. 11 Tîrnăveni, au fost sesizaţi despre faptul că pe DJ 142, în localitatea Abuş din comuna Mica, un autoturism s-a răsturnat în şanţ.

La faţa locului poliţiştii au stabilit că autoturismul a fost condus de un tânăr de 19 ani, din comună, care a pierdut controlul asupra direcţiei de mers şi a părăsit partea carosabilă, intrând în coliziune cu un stâlp de electricitate, pe care l-a rupt, după care s-a răsturnat în şanţ.

Conducătorul auto a fost testat cu etilotestul, acestuia rezultându-i o valoare de 0,49 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Poliţiştii continuă cercetările pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului .  


Tragem un semnal de alarma prin publicarea cazurilor de accidente rutiere, petrecute pe raza judetului Mures; astfel speram sa devina o lectie pozitiva pentru altii!  – MS


Va reamintim ca ieri, a avut loc un alt GRAV accident: Un Jeep s-a rasturnat peste o tanara!


Recomandari de calatorie de la politisti!

Poliţia Română vă recomandă să vă planificaţi din timp călătoriile, să vă interesaţi de condiţiile meteo-rutiere existente pe traseul ce urmează să îl parcurgeţi şi să adaptaţi viteza de rulare la condiţiile de drum şi trafic.

Chiar dacă vă aflaţi în localităţi sau în afara lor, iar partea carosabilă este umedă ori acoperită de polei, gheaţă, zăpadă sau mâzgă, trebuie să circulaţi cu o viteză care să permită oprirea în siguranţă, având în vedere că distanţa de frânare în astfel de condiţii este mult mai mare.

Evitaţi acţionarea bruscă a sistemului de frânare şi a mecanismului de direcţie, deoarece autovehiculul pe care îl conduceţi poate derapa. Folosiţi cu precădere frâna de motor atunci când rulaţi pe un carosabil alunecos. Nu efectuaţi depăşiri riscante!

Pentru a preîntâmpina producerea unor evenimente rutiere nedorite, Poliţia Română recomandă, de asemenea, șoferilor să păstreze în mers o distanţă suficient de mare faţă de vehiculul din faţă, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă!

Folosiţi luminile de întâlnire și pe timpul zilei, mai ales în condiţii de vreme nefavorabilă. Curăţaţi în permanenţă farurile, blocurile de semnalizare, parbrizul, luneta şi geamurile laterale ale autovehiculului, asiguraţi buna funcţionare a ştergătoarelor de parbriz şi folosiţi corespunzător instalaţia de ventilaţie – climatizare!

Vă reamintim că utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, legislația în vigoare necondiționând utilizarea lor de o anumită dată din calendar. De asemenea, autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.

Drum bun!

IPJ Mures / Foto: colaj arhiva