Material lemnos şi semi-remorcă confiscate

La data de 23 noiembrie 2017, poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală nr. 8 Petelea, au oprit în trafic, pe DJ 153C, pe raza localităţii Ibăneşti, un ansamblu de vehicule, care transporta material lemnos, fără a deţine aviz de însoţire a materialului lemnos.

Din verificările efectuate, s-a stabilit că bărbatul, conducătorul ansamblului de vehicule în cauză era angajatul unei societăţi comerciale, cu obiect de activitate în domeniul silviculturii, astfel că poliţiştii au sancţionat contravenţional persoana juridică, cu amendă în cuantum de 10.000 de lei.

Cu sprijinul poliţiştilor Biroului Combaterea Delictelor Silvice din cadrul Serviciului de Ordine Publică Mureş şi a inginerilor din cadrul Gărzii Forestiere Brașov, materialul lemnos identificat a fost măsurat rezultând 28,77 mc, în valoare de aproximativ 9.000 lei.

Întreaga cantitate de lemn, împreună cu semi-remorca, în valoare de aproximativ 10.000 de euro, cu care s-a efectuat transportul, au fost confiscate şi predate reprezentatului Ocolului Silvic Reghin.

IPJ Mures