Artivive.com este o aplicatie gratuita care foloseste realitatea augmentata pentru a oferi o interactiune suplimentara vizitatorilor unui muzeu folosind propriile telefoane inteligente. Aplicatia este dezvoltata in Tirgu Mures pentru un startup vienez, fondat de un alt targumuresean, cetatean austriac acum, Sergiu Ardelean. Din pacate, deocamdata nu este implementata pe plan local, in Mures, fiind folosita in premiera la un muzeu din Viena.

Datorită acesteia, o serie de animații audio și video vă permit să explorați picturi realizate de către diferiți pictori. Pur și simplu poziționați telefonul pe cadru pentru a activa animația. Animațiile pot fi însoțite de un comentariu audio în mai multe limbi.

“Putem presupune că, în viitor, această tehnologie va înlocui ghid audio”, a declarat directorul muzeului Albertina.

A fost selectata de Financial Times in primele 100 de startupuri ce merita urmarite pornite de antreprenori din europa centrala si de est.  “Proud to announce that our Co-founder Sergiu Ardelean is listed by Financial Times as one of Eastern Europe’s 100 emerging technology stars!!! 😎🚀 https://www.ft.com/content/10da5832-ce4b-11e7-9dbb-291a884dd8c6

Sursa:paginasiete.bo