Ieri, poliţiştii Biroului Combaterea Delictelor Silvice din cadrul Serviciului de Ordine Publică Mureş, împreună cu ingineri din cadrul Gărzii Forestiere Brașov, au efectuat o acțiune pe linie silvică pe raza localităţii Ibăneşti.

În urma acţiunii, poliţiştii au depistat pe DJ 153C, un ansamblu de vehicule condus de un bărbat, de 48 de ani, din Ibăneşti, care transporta cantitatea de 49,98 mc lemn rotund de lucru, din specia molid.

Conducătorul auto a prezentat ca și documente de proveniență, două avize de însoțire pentru materiale lemnoase, iar în urma verificării acestora s-a stabilit că materialul lemnos a fost expediat dintr-un loc identificat prin coordonate geografice ca fiind altul decât cel corespunzător provenienţei legale.

Bărbatul a fost sancţionat cu amendă contravenţională, în conformitate cu art. 19, alin.2, lit. d, din Legea nr. 171/2010.

Materialul lemnos identificat, în valoare de aproape 15.000 lei, a fost confiscat de politistii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş şi predat reprezentatului Ocolului Silvic Gurghiu.

IPJ Mures