Sporuri date unor directori fără să se știe exact cât au muncit, decontări de vacanțe în țări exotice pentru unii angajați…

Romgaz este cel mai mare producător și principal furnizor de gaze naturale din România, actionar principal fiind statul roman cu o participatie de 70%.

In urma controlului s-a constatat ca s-a acordat unor directori spor pentru lucru sistematic peste programul normal fără documente legale de evidență din care să rezulte timpul efectiv lucrat și a decontat unor salariați vacanțe în străinătate de aproape 8 milioane lei, angajând totodată administratori provizorii, printre care și pe fostul șef al Fiscului Bogdan Stan, cu depășirea numărului de posturi legal rezervate pentru funcționari publici, reclamă inspectorii într-un document aflat în posesia Profit.ro.

În cazul sporului de lucru peste program al directorilor, abaterea se ridică la aproape 10 milioane de lei, aferentă perioadei 2013-2014.

Pentru pachete turistice, deconturile au fost efectuate în intervalul ianuarie 2016-iunie 2017, pentru un număr limitat la 2.407 angajați.

Citește mai mult aici. / Foto: colaj