Scoli dotate, infrastructura, transport… avem! Sa cante muzica…

Cu mult timp in urma, asociatia AMPER Tirgu Mures a solicitat printr-o petitie adresata primariei Tirgu Mures, costurile pentru mai multe concerte “gratuite” organizate de ei.

Desi petitia a fost facuta pe legea 544, care obliga la transparenta orice institutie de stat, bineinteles ca acestia nu au raspuns solicitarii. A fost nevoie ca AMPER sa actioneze primaria Tirgu Mures in judecata.

Fiind vorba de o noua ilegalitate a celor din primarie, normal ca instanta a obligat institutia sa ofere informatiile cerute.

Doar ca, din pacate, pe langa faptul ca au cheltuit atatea zeci de mii de euro pentru concertele lor “gratuite” – platite din banii targumuresenilor – s-au mai dus alti bani, tot din buget, pe juristi sau avocati care sa se ocupe de asemenea procese.

Vorba targului spune ca in realitate sumele trecute in contracte nu ajung in totalitate la artisti.

Asadar, va redam mai jos, cat cheltuie primarul-inculpat Dorin Florea pe distractia lor. Important de mentionat ca acestea sunt doar o mica parte din contractele incheiate de primarie, pentru celalalte zeci inca instanta nu s-a pronuntat.

MS / Foto cop: colaj