Fiţi responsabili în trafic…

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş au desfăşurat, în acest sfârşit de săptămână, activităţi suplimentare pentru creșterea siguranței rutiere.

În perioada 17 – 19 noiembrie a.c., sub coordonarea de specialitate a Direcției Rutiere, polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş, au acţionat pentru creșterea gradului de siguranță în trafic și depistarea celor care încalcă regimul regal de viteză.
În urma activităților desfășurate în trafic, polițiștii au aplicat 410 sancțiuni contravenționale.
De asemenea, au fost reținute 37 de permise de conducere, 10 certificate de înmatriculare și au fost constatate 5 infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice.
Pentru nerespectarea regimului legal de viteză, polițiștii mureşeni au aplicat 308 sancțiuni contravenționale și au reținut 20 de permise de conducere pentru depășirea vitezei maxime legale admise cu mai mult de 50 km/h.

RECOMANDĂRI!

Nu vă urcaţi la volan, dacă aţi consumat băuturi alcoolice! Pe lângă posibilitatea producerii unui accident rutier, şoferii care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice riscă şi închisoarea de la unu la cinci ani, aceasta fiind sancţiunea prevăzută de lege pentru cei depistaţi în trafic cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,8 g/l alcool pur în sânge.

Fiţi responsabili în trafic! Consumul de alcool scade capacitatea de reacţie şi de manevrare a autovehiculului, dereglând răspunsul la stimulii optici şi auditivi. De asemenea, alcoolul scade concentrarea, atenţia, reflexele şi viteza de execuţie a mişcărilor.

IPJ Mures / Foto: colaj