Cat vom mai indura o asemenea mizerie de transport local?

Credem ca nu mai e cazul sa va reamintim in ce stare se afla transportul in comun din Tirgu Mures, cam cate autobuze au luat foc sau au ramas defecte pe sosele zile intregi, in ultimele luni. Am scris de nenumarate ori cat de nociva este asocierea dintre Transport Local SA si Siletina SRL, cea din urma fiind detinuta de familia inculpatului Claudiu Maior. Suntem singurul oras resedinta de judet din Romania care are o astfel de asociere in ce priveste un lucru atat de important, precum este cel al transportului in comun.

Ce nu intelegem este schimbarea brusca de atitudine a directorului de la Transport Local, Tatar Bela, care, in urma cu putin timp, spunea intr-un cerc restrans, cat de mult si-ar dori sa scape de aceasta asociere, din cauza careia transportul in comun nu poate sa fie adus macar intr-o stare de normalitate. Iata ca, acelasi director, trimite acum o scrisoare catre Consiliul Local Tirgu Mures (vezi fotocopie la finalul materialului) in care cere expres prelungirea urgenta a asocierii cu Siletina, amenintand chiar cu blocajul transportului in comun incepand cu luna decembrie 2017.

Mai exact, vorbim de un santaj pe fata: aprobati prelungirea contractului sau targumuresenii nu vor mai avea transport in comun! DNA, ce spui de asta?!

Dle Tatar Bela, era mult mai bine sa ramaneti consecvent si sa trimiteti o scrisoare cu cererea de reziliere a acestei asocieri. Pe langa faptul ca asocierea este prelungita, deci putea inceta in mod legal deja, credem ca aveti suficiente motive pe care sa le expuneti in favoarea intreruperii, de la lipsa biletelor date de unii soferi Siletina, pana la mijloacele de transport din evul mediu cu care participa Siletina la asociere.

Unde sunt zecile de autobuze noi promise in campanie…

Inca din anul 2016, acel moment ultramediatizat folosit de Dorin Florea in campania electorala, s-a hotarat in CL Tirgu Mures achizitia a 80 de autobuze noi. Bineinteles ca nu s-a intamplat asta. Au tot amanat achizitia prin diverse tertipuri…

Oare cum poate explica seful ADP Mures, Florian Moldovan, faptul ca nu au organizat achizitia publica de cumparare a acestor autobuze, desi existau banii alocati inca din 2016? Oricat de greoaie ar fi achizitiile publice, tot nu se poate ca in mai bine de un an de zile sa nu reusesti nici macar sa demarezi procedura! Ce interese exista oare?

Haideti sa lasam scuze de genul legilor care ne incurca, nu sunt clare etc. Pai nu tot PSD+PNL+UDMR au fost zeci de ani la guvernare? Nu puteau ei oare sa schimbe aceste legi proaste pentru comunitatile locale?

MS / Foto: colaj