Fara prea multe comentarii, va prezentam scrisoarea deschisa a unui targumuresean, Dan S., adresata viceprimarului socialist S.P. Consideram util sa redam astfel apeluri initiate de cei care platesc taxe, adresate celor care le cheltuie taxele, de cele mai multe ori in interes propriu sau fara nicio urma de viziune benefica pentru oras. 

Stimate viceprimar, Papuc Sergiu!

Va scriu aceste ganduri, pentru ca va pomenesc aproape in fiecare zi in gand, atunci cand trec peste cateva santuri de pe o strada din Tirgu-Mures. As dori sa va intreb, oare cand ati trecut ultima data pe strada Transilvania? Sau macar daca stiti unde se afla? Va raspund eu, este in zona Pandurilor, o artera foarte circulata, sparta transversal in cel putin patru sau cinci locuri inca din luna septembrie, daca bine retin.

Ma gandesc ca din SUV-ul dumneavoastra, platit poate si de cei de pe strada Transilvania, cu geamuri fumurii, pus la dispozitie de primarie, in primul rand nu le vedeti si datorita suspensiei de teren, poate nici nu le simtiti, daca intamplarea face sa treceti pe acolo. Si acum vine intrebarea: Oare cate luni mai trebuie sa ne rupem masinile in aceste santuri?

Cat timp trebuie sa treaca pana cand va venii cineva sa arunce cateva lopeti de….orice, astfel incat sa putem trece civilizat peste “interventiile la canalizare sau apa sau curent electric”, pe care sunt sigur ca le veti invoca citind aceste randuri! Sau veti spune ca a venit iarna si ma gandesc ca veti da vina pe temperaturile scazute, care nu “se pupa” cu turnarea de asfalt, nu?

Stimate domnule viceprimar, nu avem nevoie de brazi social-democrati, ati facut destule, simtim binele cand mergem la pompa sa alimentam, cand mergem la alimentara sa cumparam oua sau cand ne uitam finalul lunii la portofel dupa ce platim curent scump, carburantul cel mai scump din Europa, etc….! Multumim frumos dar macar brazii lasati sa fie de craciun, macar acolo nu va bagati, da!? Multumesc!

Ocupati-va de probleme serioase, domnule viceprimar, mai treceti pe strazile orasului din cand in cand, dupa ce iesiti din caldurica primariei, poate macar asa mai aflati ca sunt lucrari abandonate, in care zeci sau sute de soferi isi rupa masinile!

In rest, ramane sa va pomenesc ori de cate ori trec prin transeele lasate de izbeliste pe strada Transilvaniei, pe unde “nu este atat de important efortul de a fii reparate”, sau pe unde poate dumneavoastra considerati ca… nu se vede!

Trai bun si veselie… in rest le avem gata rezolvate toate! Va salut!