Poliţiştii din Mureș au depistat în trafic, în doar 24 de ore, 3 conducători auto care conduceau sub influenţa alcoolului şi alţi 3 care nu posedau permis de conducere. Au fost întocmite dosare penale.

#La data de 18.11.2017, ora 23.30, pe str. Principală, din Sovata, un tânăr, de 28 de ani, din judeţul Bistriţa Năsăud, în timp ce conducea un autoturism, pe fondul neadaptării vitezei la condițiile de drum, circulând pe un carosabil umed, a pierdut controlul direcţiei de mers, a părăsit partea carosabilă şi a intrat în colţul unui imobil.

În urma accidentului, a rezultat rănirea uşoară a conducătorului auto.

Conducătorul auto a fost testat cu etilotestul, rezultatul fiind de 0,97 mg/l alcool pur în aerul expirat.

#La data de 18.11.2017, în jurul orei 22.40, poliţişti din cadrul Secției 10 de Poliție Rurală Sighișoara, au oprit pe raza comunei Daneş, un autoturism, condus de un tânăr, de 18 ani.

Din verificări a rezultat faptul că tânărul nu avea permis de conducere, motiv pentru care poliţiştii au întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul fără permis de conducere.

#La data de 19.11.2017, ora 0045, poliţiştii Secției 13 de Poliţie Rurală Zau de Cîmpie, au oprit pe raza comunei Miheșu de Câmpie, un autoturism, condus de un tânăr, de 25 de ani.

În urma testării cu etilotestul, conducătorului auto i-a rezultat valoare de 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat .

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

#La data de 18.11.2017, ora 22.50, poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Luduş, au oprit în Sânger, pe DJ 153G, un autoturism, condus de un tânăr, de 21 de ani, căruia în urma testării cu etilotestul i-a rezultat o valoare de 0,20 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În urma verificărilor efectuate în baza de date, s-a constatat faptul că persoana în cauză nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule.
Poliţiştii au întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

#La data de 18.11.2017, ora 1856, poliţişti din cadrul Biroului Rutier Târnăveni, în timp ce efectuau serviciul de patrulare şi control al traficului rutier, pe str. Armatei, au oprit un autoturism condus de un tânăr, de 22 de ani.

În urma verificărilor efectuate, a rezultat că tânărul nu avea permis de conducere, motiv pentru care poliţiştii au întocmit dosar penal, pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul cu permisul de conducere suspendat.


Tragem un semnal de alarma prin publicarea cazurilor de accidente rutiere, petrecute pe raza judetului Mures; astfel speram sa devina o lectie pozitiva pentru altii!  – MS

IPJ Mures / Foto: colaj arhiva