Update 24 decembrie: La Bâlea Lac, în Munţii Făgăraş, a fost deschis sâmbătă noul Hotel de Gheaţă, un obiectiv unic în România.

Tema din acest an este Muzica, iar fiecare cameră este dedicată unui cântăreţ anume.

Începând cu data de 25 până după Revelion tot hotelul este ocupat. Marea majoritate a turiştilor cazaţi sunt străini.
În timpul zilei, Hotelul de Gheaţă poate fi vizitat ca obiectiv turistic, cu plata unui bilet de intrare.

Amintim că în această perioadă singura cale de acces spre Bâlea Lac este telecabina, cu plecare de la Bâlea Cascadă, care circulă însă doar în condiţii meteo favorabile.


Singurul hotel de gheaţă din sud-estul Europei, situat, la peste 2.000 de metri altitudine în Munţii Făgăraş, la Bâlea Lac, este rezervat în proporţie de 60 la sută, atât de turiştii români, dar şi de cei străini, în special de englezi, a precizat sâmbătă, Daniel Corbu, reprezentant al unităţii turistice. 

Potrivit sursei citate, Hotelul de Gheaţă de la Bâlea Lac va avea în acest an 14 camere, iar o cameră dublă se va putea închiria pe noapte cu 100 de euro. Turiştii care doresc să înnopteze tot într-o construcţie de gheaţă, la Bâlea Lac, dar la un preţ mai mic, pot opta pentru închirierea unuia dintre cele şase igluuri. Un iglu costă pe noapte 150 de euro, dar aici încap şase turişti şi este puţin mai cald, de aceea sunt preferate de grupuri.

Hotelul de Gheaţă de la Bâlea nu există în prezent, pentru că apa din Lacul Bâlea nu a îngheţat şi nu este suficient de frig şi îndeajuns de multă zăpadă. Constructorii speră ca la finalul lui noiembrie să se apuce de treabă, iar în data de 23 decembrie Hotelul de Gheaţă să fie gata pentru inaugurare.

În fiecare an, camerele din acest hotel inedit au fost decorate cu sculpturi în gheaţă, reprezentând anumită o temă. În acest an, turiştii vor dormi în paturi de gheaţă, având alături sculpturi cu vedete ale muzicii: Corina Chiriac, Holograf, Freddie Mercury şi membrii trupei Queen, Elvis Presley, Michael Jackson, Prince, ABBA, Madonna, Peter Maffay, BZN şi The Rolling Stones.

De-a lungul timpului, mai multe vedete au vizitat Hotelul de Gheaţă de la Bâlea Lac. Printre ele se numără Jean-Claude Van Damme, Maia Morgenstern, Helmut Duckadam sau Ovidiu Lipan.

Sursa:agerpres.ro