Consiliul Județean Mureș promovează în atracțiile turistice ale județului în cadrul Târgului de Turism al României organizat de Romexpo.

Ajuns la cea de-a XXXVIII-a ediție, Târgul de Turism al României rămâne locul ideal de prezentare a celor mai interesante oferte și atracții turistice, atât din România, cât și din străinătate, incluzând: turismul cultural, rural sau de business, turismul de tratament, destinațiile exotice, croazierele și turismul de aventură.

Peste 300 de expozanți, reprezentând Consilii Județene, agenții de turism, Tour-operatori, organizații si asociații de turism naționale, regionale și internaționale își vor promova ofertele si serviciile, animând pavilioanele expoziționale. Pe o suprafață de 14.000 de metri pătrați vor expune companii din Albania, Bulgaria, Croația, Egipt, Grecia, Israel, Italia, Moldova, Palestina, Polonia, Romania, Serbia, Spania, Turcia si Ungaria, gradul de internaționalizare fiind de 35%.

Reprezentanții județului Mureș vor pune la dispoziția vizitatorilor materiale de promovare a atracțiilor turistice din județ pe linia turismului verde, turismului cultural, turismului balnear și a turismului religios. La standul judeţului Mureş vizitatorii pot primi informaţii despre toate regiunile judeţului şi datorită colaborării cu primăriile din Sighişoara, Sovata şi Reghin am adus la Bucureşti şi materialele promoţionale ale centrelor de informare turistică din aceste oraşe.

În 2017 Consiliul Județean Mureș a făcut paşii pregătitori pentru promovarea judeţului Mureş, astfel Consiliul Judeţean a participat la mai multe târguri de turism (la Bucureşti, Budapesta şi Chişinău) promovând obiectivele turistice din judeţ, am derulat consultări cu alte judeţe privind activitățile lor de promovare turistică, am semnat un contract de colaborare cu firma SC goTransylvania Regional Development SRL pentru dezvoltarea aplicaţiei  goTranylvania şi am înfiinţat Asociaţia Visit Mureş, asociația pentru care derulăm în prezent procedurile de angajare a personalului.

De asemenea, reprezentanții județului Mureș vor participa la manifestări conexe organizate de Romexpo și partenerii acestui târg: Camerele de Comerț si Industrie din Romania, OPTBR – Organizația Patronala a Turismului Balnear din Romania FPTR – Federația Patronatelor din Turismul Romanesc, ANTREC – Asociația Națională de Turism Rural Ecologic si Cultural.

CJ Mures / Foto: Cora Muntean