Cel mai modern vagon de tren din România, cu scaune ergonomice, aer condiționat, mochetă, internet, radio și TV, a ajuns și  în stația CFR Tîrgu Mureș, circulând atașat la garniturile de tren aparținând Companiei naționale de căi ferate, pe liniile cu trafic intens.

Vagonul este dotat cu: wifi pentru telefoane cu multiplexor de patru Sim-uri, posibilitate de descărcare și vizionate muzica, filme in baza acordului cu HBO, sistem de informate dinamica a călătorilor prin urmărirea prin GPS a traseului pe harta GIS a rețelei, reclame multimedia pe display-uri amplasate in mai multe zone, nu numai la capete ci din 7 in 7 metri, sistem de numărare pasageri la urcare și coborâre/trecere in alt vagon dublat de slt sistem de recunoaștere a sexului și aproximatii vârstei, și un sistem de avizare imediata a dispeceratului in cazul unui pachet dubios lăsat in vagon mai mult timp gară; supraveghere.

Demersul este însoțit de o petiție online — www.petitieonline/sepoate și de o campanie de strângere de semnături offline.

Potrivit inițiatorilor, ținta campaniei este să ajungă la peste două milioane de semnături, iar prin acest demers se dorește obținerea unui consens din partea tuturor decidenților din politică și administrație, pentru a-i convinge că ”fără investiții capitale și plasate corect, Calea Ferată Română va muri”.

CFR a pus la dispoziția federației sindicale pentru această campanie, cu titlu gratuit, un vagon de clasa a doua, modernizat în România, ce va călători, câte o săptămână, către cele opt regionale CFR din țară.

Foto: Popoviciu Alin