Elevii de la Ungheni au fost informaţi despre consecinţele comiterii de infracţiuni.

Poliţiştii de la structura de prevenire a criminalităţii au susţinut activităţi cu tema „Copilărie fără delicvenţă!”, la Şcoala Gimnazială “Emil Drăgan” din Ungheni.

Elevilor li s-au prezentat capcanele spre care vârsta adolescenţei îi poate conduce: teribilismul specific vârstei, influenţa anturajului/grupului de prieteni etc.

Aceştia au fost informaţi în sensul cunoaşterii şi conştientizării cauzelor, factorilor favorizanţi în geneza delincvenţei juvenile, a consecinţelor legale şi sociale în cazul comiterii de infracţiuni de către persoane minore (răspunderea penală a minorilor, efectele comiterii de infracţiuni în plan social), diferitelor situaţii de victimizare în care pot fi implicaţi minorii şi a măsurilor de prevenire pe care orice persoană le poate lua pentru a evita unele situaţii de victimizare.

La activităţi au participat elevi din ciclul gimnazial (clasele VI şi VIII) care au manifestat un interes foarte ridicat faţă de toate aspectele prezentate. Felicitări colectivului de cadre didactice şi conducerii unităţii şcolare pentru interes şi implicare!

IPJ Mures