Compania Națională Poșta Română informează că, începând de ieri, clienții care au ales să li se livreze coletele la o altă adresă decât cea de domiciliu, vor fi identificați numai în baza unui act de identitate valid.

Pe rețelele de socializare, și ulterior în presă, a circulat povestea unui client al Poștei Române căruia i-a fost condiționată ridicarea coletului de la un oficiu poștal din Târgu Mureș, de prezentarea unei adeverințe de la serviciu care să ateste locul acestuia de muncă. Adeverința i-a fost solicitată de către oficiantul poștal, ca urmare a opțiunii clientului de a primi coletul la locul de muncă.

Departamentul comunicare a luat legătura cu clientul respectiv și l-a asigurat de identificarea și rezolvarea rapidă a problemei, lucru care la numai o zi după întâmplare, s-a și produs. Problema nu este singulară și derivă din interpretarea zeloasă a unei norme vechi de 40 de ani. Începând de astăzi, această prevedere nu mai există, în Poșta Română, ca urmare a unei decizii ferme a managementului companiei și a unei analize corecte făcute de grupul de lucru mandatat să actualizeze instrucțiunile și normele de lucru ale Poștei Române.

‘La Poșta Română trebuie să schimbăm, în primul rând, mentalități. Se lucrează cu norme învechite. De aceea, încă din primele zile, în calitate de Director General, am dispus analizarea și actualizarea acestor norme. Confortul clienților, timpul redus de așteptare și respectul față de aceștia sunt priorități ale Poștei Române’, a declarat Elena Petrașcu Director General al Poștei Române.

Astfel, începând de astăzi, clienții nu vor mai pierde timp pentru a prezenta date sau acte suplimentare de identificare, atunci când optează pentru livrarea coletului la altă adresă decât cea de domiciliu. În cazul predării pe bază de împuternicire se mai înscriu, suplimentar, și datele de identificare ale destinatarului.

‘Odată cu schimbarea managementului Poștei Române, la nivelul companiei a fost înființat un grup de lucru care se ocupă, în prezent, și de schimbarea și îmbunătățirea unor astfel de norme. Acesta lucrează la reproiectarea instrucțiunilor de lucru în sensul simplificării normelor și procedurilor. Acestea trebuie să fie facile, ușor de utilizat de către salariații companiei din front-office și din back-office. Vrem să ușurăm modul de lucru în relația cu clienții Poștei Române’, a declarat Gina Budeanu, Director Direcția Strategii și Politici de Dezvoltare, Poșta Română.