Peste 40 de edituri din ţară şi din străinătate participă la cea de-a 23-a ediţie a Târgului Internaţional de Carte din Târgu Mureş, organizat de Asociaţia Breasla Cărţii Maghiare, care s-a deschis joi şi se va derula pe parcursul a patru zile.

Organizatorii au arătat că pe parcursul Târgului Internaţional de Carte din Târgu Mureş vor fi organizate peste 100 de evenimente, iar pe lângă lansarea celor mai noi volume ale editurilor vor fi avea loc seri literare, concerte şi programe pentru copii.

“Organizatorii târgului se pregătesc cu peste 100 de programe. Printre cele mai importante se numără serile literare. De exemplu joi, de la ora 17, una dintre cele mai renumite edituri din Ungaria, Editura Jelenkor, va organiza o serată literară, unde doritorii se vor putea întâlni cu Kemény Zsófi, Peer Krisztián, Selyem Zsuzsa, Szabó Róbert Csaba, respectiv Térey János. Dintre spectacolele de teatru, piesa Julius Caesar a Teatrului Maghiar din Cluj-Napoca se bucură de cel mai mare interes. Spectacolul va fi subtitrat în limba română pentru ca oricine este interesat de această piesă să o poată urmări’, se arată într-un comunicat de presă a Asociaţiei Breasla Cărţii Maghiare.

În privinţa ofertei muzicale, la această ediţie este invitată forma?ia WS alături de Nádasdy Ádám, care va pune în scenă, vineri, sonetele în limba engleză ale lui Shakespeare.

Sâmbătă, vor concerta Kaláka şi Lackfi János, pentru cei mai mici participanţi ai târgului, iar seara, de la ora 19, cei mari sunt aşteptaţi la Serata Arany János.

În cadrul târgului este amenajat şi un club al copiilor.

Sursa:agerpres.ro