Cerc de donatori Mureș: Cursuri de Prim Ajutor – Mini Anne și defibrilator în școli -Asociația Samaritenilor din România

Într-o zi copilul tău poate salva viața unei persoane sau chiar pe a ta, dacă știe cum să reacționeze în diferite situații de urgență.

Proiectul nostru, primul de acest gen din România, își propune asigurarea cadrului necesar pregătirii și acordării primului ajutor în mod adecvat protocolului European de salvare, în școlile de pe raza municipiului Târgu-Mureș. Acest protocol include folosirea defibrilatorului, motiv pentru care ne propunem să dotăm școlile cu manechine, defibrilator și planșe informative. Astfel vom îmbunătăți perspectivele de supraviețuire ale victimelor aflate în situații de urgență în școli sau din împrejurul unităților de învățământ din comunitate.

Avem nevoie și de ajutorul tău!

Alătură-te Cercului de donatori Mureș și donează online (click aici: https://goo.gl/YS7Dmt) sau cu ocazia evenimentului din 27 noiembrie (click aici: https://goo.gl/Cu5Jcg).

Este ușor să blamăm sistemele existente, care nu funcționează cum trebuie, dar adevărata provocare este să facem ceva, ce contribuie la schimbarea acestei situații.


Marosvásárhelyi Adományozói Kör: Elsősegély tanfolyamok – Mini Anne és defibrillátor az iskolákban – Országos Szamaritánus Egyesület

Előfordulhat, hogy egy nap a gyermeked menti meg az életed vagy egy másik ember életét, feltéve, ha megtanulta, hogyan reagáljon különböző vészhelyzetekben.
Romániában úttörő projektünk tervezett célja, az európai újraélesztési protokollnak megfelelő elsősegélynyújtást előkészíteni és ellátását oktatni marosvásárhelyi iskolákban.

Ez a protokoll magában foglalja a defibrillátor használatát, ezért az tervezzük, hogy az iskolákat Mini-Anne babákkal, defibrillátorokkal és informáló poszterekkel szereljük fel. Ennek segítségével megnövelhetjük az iskola területén és annak közvetlen környezetében bajbajutottak túlélési esélyeit.

Szükségünk van a te segítségedre is!

Csatlakozz a Marosvásárhelyi Adományozói Körhöz és adományozz tetszőleges összeget online (klikk ide: https://goo.gl/XxkfnY) vagy a november 27-i esemény alkalmával (részletek itt: https://goo.gl/Cu5Jcg).

Könnyű hibáztatni azokat a meglévő rendszereket, amelyek nem működnek megfelelően, de a valódi kihívás az, hogy tegyünk valamit, ami megváltoztatja a jelenlegi helyzetet.