Urmăririle din filme sunt inspirate din cazuri reale…

Polițiștii din Mureș si cei ai Directiei Operatiuni Speciale au prins doi bărbați, care încercau să scape de echipajele de poliție aflate pe urmele lor, întrucât transportau ilegal o mie de litri de alcool.

Poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş cercetează doi bărbați, din judeţul Covasna, pentru deţinerea în afara antrepozitului fiscal a produselor accizabile supuse marcării sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false, peste limita prevăzută de lege.

În fapt, în noaptea de 15/16 noiembrie a.c., cei doi se deplasau cu două autoturisme pe raza localității Bălăuşeri, din Mureș și nu au oprit la semnalele unui echipaj de poliție aflat în trafic, continuându-și deplasarea.

Pentru prinderea acestora, a fost constituit un filtru rutier la intrarea în localitatea Sighișoara. Bărbații au reușit să evite filtrul, s-au ascuns în localitatea Seleuș, unde au abandonat unul dintre autoturisme.

Cei în cauză și-au continuat deplasarea cu cel de-al doilea autoturism, care a fost oprit în trafic de un echipaj de poliţie, pe raza localității Seleuș.

În interiorul autoturismului abandonat și în portbagajul acestuia, polițiștii au descoperit 1.000 de litri ce pare a fi alcool, în flacoane de plastic de câte 2 litri, fără marcaj fiscal.

Lichidul a fost confiscat și urmează să fie expertizat, iar autoturismul în care a fost descoperit a fost pus sub sechestru asigurator.

Cercetările sunt continuate în cauză, pentru documentarea întregii activități infracționale.

IPJ Mures