Nu i-a mai ajuns tarlaua…

Polițiștii din Alba Iulia au identificat și reținut un tânăr, din județul Mureș, ce este bănuit de comiterea a două furturi din autoturisme parcate pe raza municipiului Alba Iulia. Va fi prezentat în fața magistraților, pentru dispunerea măsurilor legale.

La data de 14 noiembrie a.c., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției Municipiului Alba Iulia l-au identificat pe un tânăr de 23 de ani, din comuna Adămuș, județul Mureș, ca persoană bănuită de comiterea a două furturi reclamate poliției la data de 3 noiembrie a.c.

Se pare că, în noaptea de 02/03.11.201, tânărul ar fi sustras un telefon mobil, ceasuri de mână și alte bunuri, în valoare de 500 de lei, din două autoturisme lăsate neasigurare în fața unui imobil din municipiul Alba Iulia.

Tânărul a fost reținut, pentru o perioadă de 24 de ore, iar în cursul zilei de azi, 15 noiembrie, va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, pentru dispunerea măsurilor legale.

Pentru a nu deveni victime ale furturilor din autoturisme, Inspectoratul de Poliție Județean Alba recomandă:

* Nu lăsați în autoturism, la vedere, GPS-uri,stații emisie-recepție, aparatură electronică, acte, genți diplomat, borsete, poșete sau telefoanele mobile! Atenție la banii pe care-i aveți la dvs., hoții urmăresc uneori persoanele care scot bani din bancă sau de la bancomate, le urmăresc și așteaptă doar un gest de neglijență pentru a acționa. Așadar, nici doar pentru câteva minute nu lăsați banii în mașină!

* Asigurați autoturismul chiar dacă lipsiți din el doar câteva minute;

* Evitați să păstrați în autoturism acte de identitate, permis de conducere, documente de înmatriculare a mașinii, documentele firmei, cărți de credit, ordine de plată sau orice alte înscrisuri de valoare;

* Închideți complet geamurile când părăsiți autoturismul, chiar pentru scurt timp. Un geam lăsat ușor întredeschis vă poate da peste cap toate precauțiile folosite.

* Nu împrumutați mașina decât persoanelor în care aveți deplină încredere!

* Nu vă adresați, pentru repararea mașinii, unor meseriași ocazionali necunoscuți sau atelierelor neautorizate (se pot face mulaje după chei sau puteți rămâne fără componente care funcționau foarte bine).

LĂSAREA LA VEDERE A BUNURILOR ÎN AUTOTURISM (telefoane, genți sau portofele chiar și goale, sisteme audio , GPS—uri ș.a.) ne expune riscului de a deveni victime!