Poliţiştii din Mureş specializaţi în combaterea delictelor silvice au confiscat lemn în valoare de peste 10.000 de lei.

Poliţişti din cadrul Biroului Combaterea Delictelor Silvice împreună cu reprezentanți ai Gărzii Forestiere Brașov, au efectuat o acțiune pe linia prevenirii transportului ilegal și comercializării de materiale lemnoase.

Pe raza localității Bistra Mureşului, a fost depistat în trafic un bărbat, de 45 de ani, domiciliat în localitatea Răstoliţa, care transporta bușteni de lucru din specia fag, cu ansamblul de autovehicule format din cap tractor și remorcă.

La solicitarea organelor de control, conducătorul auto a prezentat ca și documente de proveniență, două avize de însoțire pentru materiale lemnoase completate cu date care nu corespundeau ca volum şi dimensiune pieselor de buștean ce se regăseau pe ansamblu.

Prin urmare, conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 5.000 lei iar cantitatea totală de 33,818 metri cubi de lemn, rezultată în urma inventarierii, a fost confiscată și predată Ocolului Silvic Răstoliţa.

Valoarea materialului lemnos confiscat este de 10.145 de lei, calculată conform prețurilor privind speciile de materiale lemnoase, stabilită de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor pentru anul 2017.

IPJ Mures