PNL Mureş a anunţat, joi, că renunţă la organizarea alegerilor pentru schimbarea Biroului Politic Local al organizaţiei municipale Târgu Mureş, în urma discuţiilor cu preşedintele partidului, Ludovic Orban. 

“În urma consultărilor cu primarii şi aleşii locali, după discuţii la nivelul conducerii Partidului Naţional Liberal şi mai ales cu preşedintele PNL, Ludovic Orban, am ajuns împreună la concluzia că organizarea unor alegeri interne în cadrul organizaţiei Târgu Mureş ar crea tensiuni neîntemeiate între membrii PNL, ceea ce ar putea destabiliza mediul politic intern şi situaţia la nivel local şi naţional. Consider că acum, mai mult decât oricând, avem nevoie de stabilitate şi de construcţie, dar mai ales de unitate în interiorul organizaţiei. Sper ca deciziile luate să însemne un restart pentru organizaţia Mureş a Partidului Naţional Liberal. Cei 32 de primari şi 300 de consilieri locali şi judeţeni reprezintă o forţă politică reală în judeţul Mureş şi lucrurile trebuie să rămână la fel, cu dorinţa evidentă de a ne îmbunătăţi comunicarea cu electoratul şi performanţele politice”, a anunţat, miercuri, printr-un comunicat de presă, liderul PNL Mureş, senatorul Cristian Chirteş.

Potrivit acestuia, alegerile pentru Organizaţia Femeilor Liberale şi pentru conducerea Ligii Aleşilor Locali vor fi ultimele competiţii politice interne, după care se va trece la pregătirea alegerilor europarlamentare şi prezidenţialele din 2019, precum şi alegerile locale şi parlamentare din 2020.

“Avem mult de construit, iar asumarea statutului de partid de opoziţie trebuie să fie fără echivoc, tradusă în monitorizarea permanentă a acţiunilor puterii şi oferirea de soluţii alternative concrete. Voi încerca şi voi munci, alături de colegii mei, pentru ca principiul unităţii să nu fie doar un slogan, ci o realitate care să definească PNL Mureş. Cetăţenii aşteaptă mult de la noi şi putem veni în faţa lor doar printr-o construcţie validă şi proiecte concrete. Le mulţumesc primarilor, aleşilor locali şi membrilor PNL pentru maturitatea prin care au abordat acest episod din viaţa organizaţiei noastre politice. A fost un test care ne-a întărit şi care a confirmat că numai împreună vom putea rămâne principala forţă politică românească din judeţul Mureş”, a arătat, potrivit comunicatului, Cristian Chirteş.

Disensiunile între PNL Mureş şi PNL Târgu Mureş au apărut la scurt timp după alegerile din filială, din primăvară, când s-a cerut conducerii centrale dizolvarea Biroului Politic Local de la nivelul municipiului. 

Pentru aplanarea tensiunilor dintre foştii membri ai PDL, care conduc organizaţia Târgu Mureş, şi cei ai vechiului PNL, grupaţi în jurul liderului organizaţiei judeţene, începând din vară, la Târgu Mureş s-a deplasat inclusiv preşedintele formaţiunii, Lodovic Orban, cât şi o comisie formată din Mircea Hava, Florin Roman şi Robert Sighiartău.

Surse din cadrul organizaţiei susţin că, în data 3 noiembrie, în urma dezbaterilor din cadrul şedinţei BPJ al PNL Mureş, la care a participat şi comisia formată din Mircea Hava, Florin Roman şi Robert Sighiartău, s-a propus ca viitorul Birou Politic Local al PNL Târgu Mureş să aibă o componenţă paritară: câte un prim-vicepreşedinte de la vechiul PDL şi respectiv vechiul PNL, 4 vicepreşedinţi de la PDL şi 4 de la vechiul PNL, 8 membri de la vechiul PDL şi 7 membri de la vechiul PNL, trezorierul de la vechiul PNL, un secretar general adjunct de la vechiul PDL şi unul de la vechiul PNL.

Sursa:agerpres.ro / Foto: colaj