Medicii stomatologi din judeţul Mureş sunt îngrjioraţi din cauza crizei de anestezice provocată de epuizarea stocurilor la firmele distribuitoare, a anunţat miercuri, preşedintele Colegiului Medicilor Dentişti Mureş, dr. Mirela Gaston. 

“Stocurile s-au epuizat de la firmele distribuitoare, iar medicii stomatologi au intrat în alertă pentru că noi, fără anestezice, ne blocăm activitatea. (…) Sunt medici care se află la ultima cutie, iar alţii mai au două-trei cutii. Depinde de pacienţii şi de cazuistica pe care o au, poate să le ajungă o lună, două sau mai puţin. Sunt unii care probabil sunt la ultimele fiole. Sigur intri în disperare maximă pentru că te blochezi complet în activitate şi deja începi să te gândeşti cui îi faci anestezie şi cui nu”, a spus Mirela Gaston.

Potrivit preşedintelui Colegiului Medicilor Dentişti Mureş, o serie de firme de distribuţie vor începe de săptămâna viitoare să aducă anestezice de la un alt producător european şi, din primele informaţii, se pare că preţul va fi mai mare decât cel la care au fost achiziţionate până acum.

“Cred că în cursul săptămânii viitoare vor fi câteva firme care vor putea distribui anestezice pentru că, sigur, aceste firme au acceptat condiţiile impuse de producătorii din Franţa de a face plăţile în avans. (…) Probabil şi preţurile vor fi mai ridicate pentru că aceste comenzi, pentru anumite materiale şi anestezice, se fac cu cel puţin şase luni înainte”, a mai spus Mirela Gaston.

În judeţ există în jur de 800 de medici stomatologi, a mai precizat preşedintele Colegiului Medicilor Dentişti Mureş.

Sursa:agerpres.ro / Foto:zf.ro