Update: Informatia pe surse furnizata ieri a fost confirmata. – Cea mai așteptată veste despre Autostrada Transilvania: a fost emisă hârtia care deblochează peste 200 de kilometri până la granița cu Ungaria. Agenția Națională pentru Protecția Mediului (ANPM) a eliberat marți, 7 noiembrie, Acordul de Mediu revizuit pentru secțiunea Ogra (Târgu Mureș) — Borș (Oradea) din Autostrada Transilvania, a spus Octavian Pătrașcu, director în cadrul instituției. Ministerul Transporturilor primește astfel undă verde pentru deblocarea a peste 200 de kilometri din autostrada spre Ungaria, anunță Economica.net.

Vezi AICI acordul complet.


8.10.2017 – Pe surse, s-a emis Avizul de mediu(AM) pe tot segmentul Autostrazii A3 intre Ogra si Bors, dupa ce saptamana precedenta era in dezbatere publica. E cea mai asteptata stire de 10 ani.

Practic relanseaza tot proiectul A3 pana la granita, se pot emite Autorizatii de Constructii(AC) pe loturile neatacate si contractate. Licitatiile pot fi terminate si atribuite. Un AM poate contine elemente de siguranta pt mediu pot sa oblige sa se construiasca ecoducte etc.. daca asa e, atunci necesita reproiectare si autorizari suplimentare. Ramane sa publice undeva sa aflam exact ce s-a avizat.

Pentru judetul Mures inseamna ca nodul Iernut poate primi AC – adica sanse reale ca in 2018 T3 sa circulam pe autostrada intre Nod Aeroport – Nod Iernut. Si segmentele neatacate de Astaldi si Straco pot deasemenea primi AC. O data ce este AC si ordin de incepere Astaldi se poate apuca de dublul viaduct de la Bogata, si Straco de lotul Chetani -> Campia Turzii.

Si uite asa Bors-Ogra (fara segmentele atribuite/construite, evident) devine autostrada cu sansele cele mai mari de implementare, mult inainte de Sibiu-Pitesti, de exemplu.

Sursa: Kodok Márton