Internautul targumuresean Kodok Márton a formulat o petitie catre Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere, cu multe intrebari punctuale referitoare la stadiul lucrarilor de la Autostrada A3 si Varianta de Ocolire Tirgu Mures, dar, din pacate, acestia au raspuns la modul general, oferind cateva termene de finalizare, care probabil vor fi depasite.

Lotul STRACO
a) De ex. la lipsa 40 de metrii din contract Straco, au dat ca se va rezolva “in conditiile legii”, nu au detaliat la ce solutie se gandesc.
b) au nevoie de exproprieri aditionale care au fost promovate pt hotarare de guvern
c) au certificat de descarcare arheologica pentru 6 din 7 situri.
d) acuma deja au termen pt 2019 Q3 (si asta mult se poate prelungi)

Lotul ASTALDI
a) termen tot 2019 Q3
b) au nevoie de exproprieri aditionale care au fost promovate pt hotarare de guvern

Lotul GEIGER
a) termen 4 septembrie 2018
b) nu este nevoie de expr suplimentari
c) nu este in raspuns, dar azi Geiger a inceput asfaltarea cu stratul de baza pe o portiune de 2km.

Lotul STRABAG
a) termen iulie 2018

Lot A3 + drum de legatura Tg Mures
a) se afla in procedura de licitatie, data estimata pt semnarea lui fiind decembrie 2017.

La Centura Tirgu Mures contractul nu este reziliat, dar despre solutii de remediere nu este mentionat nimic, toate utilajele au disparut de pe santier.

Poate vor termina in 2018 Q3 loturile Strabag si Geiger, dar din pacate loturile desi finalizate, vor sta “muzeu” pentru ca nodul Iernut inca nu are autorizatie de construire, si in lipsa nodului nu vom putem circula. Doar cand se emite ordinul de incepere pt Nodul Iernut, putem estimata 8-12 luni pana vom putea circula macar intre nod Iernut – Nod Aeroport.

Saptamana trecuta Acordul de Mediu a fost in dezbatere publica ce blocheaza emiterea Autorizatiei de Construire la Nodul Iernut, si in aceste zile asteptam emiterea AM-ului apoi sa se obtine si AC si apoi ordin de incepere.

Urgentam CNAIR sa se miste prompt si cu restul autostrazii de la Ungeni + drum de legatura, sa fie solutionate eventualele contestatii si dat ordin de incepere si pentru acest lot din A3.

Harta cu autostrazi – sectiuni ce nu au AC sunt trecute cu rosu. http://proinfrastructura.ro/proiecteinfrastructura.html…

Si pentru a incheia mai pozitiv, va anuntam ca Geiger incepe asfaltarea pe aproximativ 2 km pe lotul Ogra-Iernut parte din Autostrada A3. Strat AB2 (de baza, primul din cele 3 straturi de asfalt). Ambele sensuri.