Declarația a fost făcută de vicepreședintele Federației Sindicatului Național al Polițiștilor, Marius Ionescu, prezent la Tîrgu-Mureș pentru dezbaterile privind întărirea autorității polițienești.

Acesta spune că imaginea și finanțarea poliției naționale este afectată de legea care permite funcționarea, sub această denumire, a poliției locale.

“Gândiți-vă doar la amenzile care se aplică pe drumurile publice. Toate se duc la primării, deci, la poliția locală. E și o problemă de imagine, și o problemă de dotare și de autoritate, și așa mai departe. Deci, noi susținem lucrul acesta (desființarea poliției locale) pentru că nu are rost ca țara asta să aibă mai multe poliții, să se facă confuzii între poliția națională și cea locală.

Cum funcționau înainte ca și gardieni publici, este OK dar nu va putea să aibă loc o creștere a autorității poliției atâta timp cât fondurile se duc cu prioritate către primării. Nu este normal ca salariul unui polițist local care nu are nici riscurile și nici atribuțiile unui polițist din poliția națională, să fie de două sau de trei ori (mai mare).” sustine vicepreședintele SNPPC, Marius Ionescu.

Sursa: RTM / Foto: colaj