Inainte de a va prezenta statistica, va redam o situatie “inedita”. In urma mai multor mesaje primite, am constatat ca la serviciul inmatriculari auto din Tirgu Mures, la doar cateva minute de la startul programului cu publicul, desi exista cateva sute de numere de ordine disponibile, nu mai gasesti niciunul!

Cum se intampla asta? Te duci la robotul care emite numerele de ordine, constati ca acesta nu mai elibereaza bilete, dar, aproape instantaneu, esti abordat de samsarii de bilete, care ti-l ofera in schimbul a 5 sau 10 lei, depinde cat te vede de disperat.

Am vrut sa intrebam portarul referitor la aceasta situatie, dar nu a fost de gasit. Nici la ghiseul de informatii nu am avut prea mare succes.

Sa fim sinceri, nu am reusit sa aflam cine ar trebui sa pazeasca robotul sau sa amendeze samsarii (nu spunem ca Politia Locala Mures – PLM, stim ca ei au de pazit parcarea din fata primariei Tirgu Mures), dar cu siguranta stim ca prefectura Mures, in subordinea careia functioneaza aceasta institutie, ar trebui sa cunoasca situatia si sa intreprinda de urgenta masurile necesare, chiar daca trebuie sa o faca printre multele sedinte foto de la depunerile de coroane sau alte manifestari la care nu contenesc sa fie prezenti.


Înmatriculările noi* de autoturisme au crescut cu 32,7% în trimestrul III 2017, comparativ cu trimestrul III 2016

Înmatriculările noi de autoturisme în România au crescut în al treilea trimestru al acestui an cu 32,7% faţă de aceeaşi perioadă din 2016, până la 158.873 de unităţi, ritm scăzut faţă de al doilea trimestru, potrivit datelor publicate luni de către Institutul Naţional de Statistică (INS).

În trimestrul III 2017 comparativ cu trimestrul corespunzător din anul 2016, înmatriculările noi de vehicule rutiere pentru transportul pasagerilor au înregistrat creṣteri la toate categoriile, cea mai semnificativă fiind la categoria autoturisme cu 32,7%.

În ceea ce priveṣte înmatriculările noi de vehicule rutiere pentru transportul mărfurilor au fost înregistrate creṣteri la autocamioane ṣi la remorci ṣ i semiremorci cu 5,5% respectiv, cu 2,2% ṣi scădere la categoria autotractoare cu 7,0%.

Faţă de trimestrul II 2017, în trimestrul III 2017 înmatriculările noi de vehicule rutiere pentru transportul pasagerilor au crescut cu 7,1%, iar înmatriculările noi de vehicule rutiere pentru transportul mărfurilor au scăzut cu 7,5%.

Înmatriculări noi de vehicule rutiere, pe categorii:

* Înmatriculările noi de vehicule rutiere se referă la vehiculele rutiere înmatriculate pentru prima dată în România. Acestea cuprind vehiculele noi, inclusiv cele achiziṭionate în leasing, precum ṣi vehiculele la mâna a doua din import.

Datele nu includ reînmatriculările datorate schimbării proprietarului în urma vânzării autovehiculului, tramvaiele şi troleibuzele, vehiculele militare, remorcile din agricultură şi vehiculele de locuit.

MS / Sursa statistica:insse.ro / Foto: colaj