Si la Tirgu Mures au iesit cateva sute…

Zeci de mii de oameni protestează duminică seara în mai multe oraşe din ţară. La Cluj, precum şi în Sibiu sunt peste 5.000 de persoane în stradă, în timp ce în Braşov sunt peste o mie de manifestanţi, iar la Tirgu Mures cateva sute de persoane.

Va redam in randurile de mai jos comentariul unei muresence:

“Nu este nevoie de organizator. Este liber sa participe fiecare cetatean care vrea sa-si exprime nemultumirea pentru incercarea de a politiza inclusiv justitia, de a se elimina din atributiile Presedintelui, astfel ca acesta sa fie cat mai inexistent in procesele decizionale, cei care nu sunt de acord ca persoane condamnate penal sa poata candida la functia de Presedinte sau de parlamentar si sa fie reprezentantii Romaniei in lume, cei care nu considera ca este nevoie sa se extinda imunitatea si asupra membrilor CCR, cei care nu considera normal ca o Comisie parlamentara sa fie asimilata unui complet de judecata, cei care considera ca prioritatea programului de guvernare trebuie sa fie asigurarea locurilor de munca pentru populatia apta de munca si nu cresterea pensiilor speciale si parlamentare, cei care vor ca Romania sa se dezvolte prin alocarea banilor pentru investitii, sosele (ca de autostrazi nici nu indraznesc sa zic) , asa cum e normal si nu prin protejarea unor categorii sociale folosite ca masa de votanti, cei care  s-au saturat sa tina din banii lor tot mai multi asistati sociali care refuza sa munceasca pentru ca primesc continuu alocatii, de la stat, dar care se inmultesc intr-una pentru ca statul le da aceleasi alocatii mamelor care muncesc si platesc taxele dar si celor care nu au muncit si nu vor muncii vreodata si care nici nu-si dau copiii la scoala, pentru cei care reatm peste 10-20 de ani nu va mai fi forta de munca in tara si deci nici bani pentru pensiile copiilor nostri , cei care nu considera ca Statul are dreptul sa fure din contributia salariatilor la fondul de pensii private PILONUL II … cei care vad ca preturile cresc continuu, iar in buzunare nu se simte majorarea de salarii sau pensii , decat la Parlamentari, la pensiile speciale.

Mai am exemple dar ma opresc aici. Cred ca fiecare are cel putin o nemultumire din cele mai sus amintite . Sa iesim acum cand inca mai exista o farama de libertate de exprimare si manifestare, ca daca legea propusa in parlament de Ministra de interne va trece, atunci vom avea cu totii pumnul in gura si sula-n coaste. Atunci daca din greseala ne vom flutura batista prin fata primariei, prefecturii, sediului PSD, Alde, UDMR, vom putrea fi retinuti pentru 24 ore pentru explicatii…adica va trebui sa fim atenti unde ne stergem nasul sau stranutam. Poate unii sunt tineri si nu-si amintesc dar eu stiu cum era inainte de 89 si zau ca nu mai vreau o astfel de libertate si democratie pentru copiii si nepotii mei. Nu vreau ca minciuna sa devina lege, nu vreau ca legea sa fie facuta de condamnatii penal in interesul unor grupuri si nu in interesul celor care i-au ales pe parlamentari. Atat. Eu ies. Fiecare este liber sa faca ce-i dicteaza propria constiinta . De aceea nu cred ca e nevoie de organizator, Fiecare isi poate face o pancarta sau sa scrie pe o foaie o nemultumire, sa vina cu un steag, sau doar sa vina pana in fata Prefecturii incepand cu ora 18. si sa decida acolo daca ramane . Toate cele bune. lizeaza ca in acest ritm peste 10-20 de ani nu va mai fi forta de munca in tara si deci nici bani pentru pensiile copiilor nostri , cei care nu considera ca Statul are dreptul sa fure din contributia salariatilor la fondul de pensii private PILONUL II … cei care vad ca preturile cresc continuu, iar in buzunare nu se simte majorarea de salarii sau pensii , decat la Parlamentari, la pensiile speciale. Mai am exemple dar ma opresc aici. Cred ca fiecare are cel putin o nemultumire din cele mai sus amintite . Sa iesim acum cand inca mai exista o farama de libertate de exprimare si manifestare, ca daca legea propusa in parlament de Ministra de interne va trece, atunci vom avea cu totii pumnul in gura si sula-n coaste. Atunci daca din greseala ne vom flutura batista prin fata primariei, prefecturii, sediului PSD, Alde, UDMR, vom putrea fi retinuti pentru 24 ore pentru explicatii…adica va trebui sa fim atenti unde ne stergem nasul sau stranutam.

Poate unii sunt tineri si nu-si amintesc dar eu stiu cum era inainte de 89 si zau ca nu mai vreau o astfel de libertate si democratie pentru copiii si nepotii mei. Nu vreau ca minciuna sa devina lege, nu vreau ca legea sa fie facuta de condamnatii penal in interesul unor grupuri si nu in interesul celor care i-au ales pe parlamentari. Atat. Eu ies. Fiecare este liber sa faca ce-i dicteaza propria constiinta . De aceea nu cred ca e nevoie de organizator, Fiecare isi poate face o pancarta sau sa scrie pe o foaie o nemultumire, sa vina cu un steag, sau doar sa vina pana in fata Prefecturii incepand cu ora 18. si sa decida acolo daca ramane . Toate cele bune. Pe pagina mea de FB gasiti mai pe larg expuse pericolele si efectele modificarilor legislative impotriva carora cetatenii din mai mult de 30 de orase vor manifesta maine.” – Ani Nebela

Video: Dan Masca