Judecătorii au decis acordarea unei despăgubiri morale de 1,5 milioane de euro unei gravide care a fost accidentată, de un şofer beat, pe trecerea de pietoni, iar în urma impactului bebeluşul a murit, iar ea a intrat în comă şi acum se află în stare neuro-vegetativă.

Accidentul a avut loc, în 18 mai 2015, pe DN 73, în localitatea Cristian, unde femeia, în vârstă de 26 de ani şi însărcinată în opt luni, traversa strada pe trecerea de pietoni, alături de soţul său, paramedic la SMURD Braşov. Bărbatul îşi ţinea soţia de mână când au fost loviţi de o maşină care circula cu viteză, însă doar femeia a fost rănită, astfel că el i-a acordat primul ajutor, şi-a anunţat colegii să intervină şi a cerut intervenţie de urgenţă şi de la Maternitate pentru a-şi salva copilul nenăscut.

Potrivit Poliţiei Braşov, în urma impactului, maşina condusă de Neculicioiu a ajuns pe contrasens, a lovit un autoturism parcat şi s-a oprit într-un imobil.

În urma accidentului, femeia a suferit un traumatism cranian sever, fiind găsită în comă, precum şi mai multe traumatisme la şold şi la picioare. Ea a fost transportată la Spitalul Judeţean Braşov, unde i s-a făcut o operaţie de cezariană, bebeluşul fiind în stop-cardiorespirator. Bebeluşul, un băieţel de 2,700 grame, a murit după trei zile de la naştere, la Maternitatea Braşov.

De asemenea, anchetatorii spuneau că bărbatul avea o alcoolemie de 1,70 grame/litru de alcool pur în sânge la prima probă şi de 1,55 grame/litru de alcool pur în sânge la a doua probă.

Soţul Iuliei, Laurenţiu Ganea, a declarat, vineri, pentru corespondentul MEDIAFAX, că intenţionează să emigreze în străinătate împreună cu soţia sa, pentru a beneficia de servicii medicale de recuperare şi îngrijire, care nu pot fi asigurate în România. Tocmai de aceea, a cerut instanţei peste 3 milioane de euro.

„Noi am cerut peste 3 milioane de euro, o indemnizaţie lunară în valoare de 800 de lei pentru pierderea câştigului din muncă al soţiei, o prestaţie de îngrijire şi tratament. Avem nevoie de foarte mulţi bani. Am stat şase luni la un spital din Israel, unde o zi de spitalizare ne-a costat peste 1.000 de euro. Am cheltuit peste 200.000 de euro în cele şase luni. În ţară este foarte greu să găseşti o clinică în care să fie îngrijită soţia mea, am fost la Târgu Mureş şi ne-au refuzat pentru că nu aveau suficient personal. Un pacient în starea ei are nevoie de kinetoterpeuţi, maseuri şi alţi specialişti. Ne gândim să ne mutăm în străinătate, dar în urma contestaţiei pe care o vom depune, cel mai probabil vom mai aştepta încă şase luni până vom avea o sentinţă definitivă“, a declarat Laurenţiu Ganea.

Soţul femeii care a rămas în stare vegetativă şi a pierdut copilul născut prin cezariană imediat după accident spune că a strâns bani pentru îngrijirea Iuliei din evenimente caritabile şi donaţii de la cei care au fost impresionaţi de caz.

Sursa:mediafax.ro / Foto cop: colaj