Update: Surse din cadrul spitalului ne-au informat ca Dr. Puiac Ion Claudiu – managerul SCJUM, dupa ce a citit materialul, in loc sa intreprinda masuri urgente pentru remedierea problemelor, s-a deplasat in sectia de pediatrie pentru a certa pacientii care au facut declaratii. Noi ii transmitem ca cel mai indicat ar fi sa demisioneze de urgenta, avand in vedere starea spitalului pe care-l pastoreste!


Imagini dezgustatoare si impertinenta unor cadre medicale…

Conform informatiilor oferite de SCJUM, sectia Clinica Pediatrie isi desfasoara activitatea medicala inca de la darea in funcțiune a Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Tirgu Mures, incepand cu anul 1981, fiind o sectie clinica de urgenta cu profil pediatric, in prezent fiind condusa de catre dna. Prof. dr. Cristina Oana Marginean, medic primar de pediatrie si gastroenterologie, avand in structura 40 de paturi.

Cum bine se poate observa in imaginile surprinse la finele lunii octombrie 2017, in cadrul acestei sectii, starea si dotarea saloanelor se afla la nivelul anului 1981, nu 2017! Toate aceste conditii se regasesc intr-o sectie dedicata copiilor bolnavi! Micutii, sunt tocmai cei care ar trebui sa beneficieze de cele mai sterile conditii! 

Saltele infecte…

Perne fara huse de protectie…

Pereti scorojiti si geamuri antice prin care suiera vantul…

Usi distruse pline de mizerie…

Baile scarboase pe care trebuie sa le foloseasca copilasii bolnavi…

Mai spune spitalul ca “in compartimentele mai sus menționate ale secției se tratează atât pacienți cu urgențe medicale precum insuficiența respiratorie acută, hemoragia digestivă superioară, șoc anafilactic, convulsii, cât și cei cu boli cronice precum sindroame de malabsorbție, de imunodeficiență, hepatice cronice, sindroame nefrotice, afecțiuni maligne”.

Din postura de parinti, il intrebam pe Dr. Puiac Ion Claudiu, managerul SCJUM: Toate aceste grave probleme sunt tratate in asemenea conditii? 

Medic: Daca nu va convine sunteti libera sa plecati in alta parte…

Si de parca toate acestea n-ar fi fost de ajuns, in urma discutiilor purtate cu cateva mamici care se aflau internate alaturi de copilasii lor bolnavi, se pare ca nici toata medicamentatia necesara nu este asigurata. De bunul simt si tupeul unor cadre medicale, cu cel putin 6 ani de studii, nu mai vorbim…

In salonul unde sunt eu suntem doua mamici cu 3 copii si UN SINGUR PATUT

“Mie mi s-a cerut sa cumpar medicamente pe banii mei”

“Cand am cerut explicatii, am primit raspuns de la medic ca atat aloca managerul spitalului pentru sectia de pediatrie si daca nu imi convine situatia de aici sunt libera sa plec in alta parte…”

Update – Dupa publicarea materialului au aparut reactii si din partea altor parinti:

“Noi am fost internati acum doua saptamani cu fetita de 1 an, arata mult mai rau in realitate, conditii 0… Am cerut sa plecam pe propria raspundere, o inbolnaveam mai rau acolo!”

“Am fost internata in iunie 2017 cu baietelul si conditiile erau asa cum sunt descrise mai sus. Risti sa vi acasa si cu alta boala plus ca si asistentele (2 am prins eu) sunt sub orice critica, in schimb dr a fost super de treaba. Imi pare rau pt conditiile de mai sus.”

Situatia este jalnica in spatele panourilor SMURD care presteaza servicii cu foarte mare intarziere (cu un bebelus de 5 luni am stat 5 ore)!!! Dupa care, fiind luata decizia de internare am refuzat-o expres pe semnatura, date fiind conditiile din saloane execrabile! Mucegai, mizerie, mozaic ca pe vremea odiosului, chiuvete defecte etc! Riscam sa il ducem acasa cu alte probleme! Revoltator!!! In fata vopsit gardul si inauntru leopardul! Efectiv de plans! Chiar nu exista ochi,var, faianta si bani pentru o renovare adecvata a sectiei de pediatrie?!”

In concluzie, dezgustati si tristi, va spunem acelasi lucru ca in cazul anchetei de la SCJM: Intelegem ca un medic nu are neaparat capacitatea de a conduce – o simtim zilnic de 17 ani prin medicul-primar -, dar nu putem intelege de ce acestia accepta sa arunce la gunoi atatia ani de facultate si pregatire, in urma carora ar putea performa din punct de vedere medical, si se fac de mandra minune prin incompetenta clara si lipsa de pregatire de care dau dovada in posturile de manageri! Voi sunteti sanatosi… la cap?!

MS / Foto cop: colaj