Datele din material sunt furnizate de CJ Mures. Noi le dam credit si le publicam cu speranta ca acestea sunt reale, iar soferii mureseni vor observa cu adevarat imbunatatirea infrastructurii drumurilor judetene. Le mai transmitem sa lase taierile de panglica in grup, cu siguranta faptele vor fi apreciate si fara specacolul fotografic. Sa faca treaba si le promitem ca-i promovam noi gratuit. 😉

În cursul acestei săptămâni a fost emis ordinul de începere a lucrărilor de lărgire pe DJ151C Zau de Cîmpie (DJ151) — Valea Largă — limită județ Cluj, ultimul dintre cele trei proiecte de îmbunătățire a infrastructurii drumurilor județene în vederea asigurării unei circulații corespunzătoare pe drumurile județene, a asigurării viabilității drumurilor, conform prevederilor OG nr.43/1997 privind regimul drumurilor. Valoarea contractului este de aproximativ 3,6 milioane de lei iar termenul de realizare a lucrărilor este de șase luni. Pentru celelalte două proiecte, respectiv Reabilitare drum județean DJ107G Limită județ Alba — Ațintiș — Luduș, în valoare de 1,7 milioane lei și Reabilitarea drumului județean DJ162A DN16 — Cozma — limită județ Bistrița Năsăud, în valoare de 2,1 milioane lei, ordinele de începere a lucrărilor au fost emise la mijlocul lunii octombrie, termenul de realizare a lucrărilor fiind de 5 luni de zile.

În ceea ce privește Programul de întreținere a rețelei de drumuri județene, în cursul anului 2017 s-au încheiat șase contracte de achiziții publice de covoare bituminoase în valoare de 7.6 milioane de lei, lungimea prevăzută pentru întreținere fiind de 45,5 km, lucrările urmând a fi finalizate în cursul următoarelor săptămâni. De asemenea, s-au încheiat 10 contracte de plombări în valoare de 1.4 milioane lei, finalizate în proporție de 90%.

Programul de întreținere a rețelei de drumuri județene constituie una din preocupările de bază ale Consiliului Județean Mureș. Având în vedere că resursele noastre financiare sunt limitate, prioritățile în ceea ce privește lucrările de întreținere sunt stabilite. Lista de investiții se stabilește în funcție de starea tehnică a drumurilor, importanța economică a traseelor și traficul mediu zilnic ce se desfășoară pe acestea.

Consiliul Județean Mureș face eforturi continue pentru a atrage surse de finanțare guvernamentale și europene pentru realizarea investițiilor în infrastructura rutieră. Astfel în prezent așteptăm aprobarea a două proiecte depuse spre finanțare europeană, precum și semnarea contractelor pentru proiectele incluse în Programul Național de Dezvoltare Locale, lista de investiții cuprinzând patru proiecte rutiere ale Consiliului Județean Mureș.

Comunicat CJ Mures / Foto: colaj