Update: Incendiul a fost lichidat după o intervenție care a durat peste două ore, localnicii care au fost evacuați urmând să revină la casele lor.

In containerul în cauză au fost depistați trei saci a câte 600 de kilograme de încărcătură, care erau topiți.


Zeci de persoane care au fost evacuate, marți seară, din zona gării Breaza Nord din cauza unui vagon încărcat cu nitrat de amoniu din care iese fum și vor fi duse cu ambulanțele SMURD și cu microbuze într-un loc sigur.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Prahova, Raluca Vasiloae, 55 de pompieri acționează la fața locului, 42 de persoane fiind evacuate din case.

Acestea vor fi transportate cu ambulanțe SMURD și cu microbuze de la ISU Prahova, ISU Dâmbovița și ISU Brașov la sala de sport din Breaza, informează sursa citată.

Pompierii care intervin cu cinci autospeciale cu apă continuă să acționeze pentru răcirea vagonului, care ulterior va fi deschis pentru a se pulveriza apă și în interior.

Peste 20 de jandarmi se află la fața locului pentru a sprijini intervenția.

Un tren de marfă compus din 25 de vagoane este staționat în gara Breaza Nord, pompierii intervenind pentru răcirea unui vagon încărcat cu nitrat de amoniu, situat la jumătate, din care iese fum.

Potrivit CFR SA, trenul efectua un transport de la Târgu Mureș la Ploiești Triaj.

Sursa: agerpres ro