DANS, MUZICA, ARHITECTURA, CARITATE…

Tenorul Mario Vasiliu şi soprana Irina Iordachescu, acompaniaţi de Filarmonica de Stat din Târgu Mureş, sub conducerea muzicală a maestrului Gheorghe Costin, vor concerta la primul bal cu specific vienez din istoria oraşului, ‘Balul Palatului’, considerat cel mai mare eveniment monden de până acum.

Alături de cei doi artişti, la ‘Balul Palatului’, care va avea loc în data de 7 noiembrie, vor participa numeroşi actori şi dansatori ai Clubului Sportiv Dance Art, între care şi campionii mondiali la dans sportiv Cristina Tătar şi Paul Moldovan, prezentatorul evenimentului fiind Virgil Ianţu.

Balul Palatului este o iniţiativă a Asociaţiei Mercur, în parteneriat cu Muzeul Judeţean Mureş, Filarmonica de Stat Târgu Mureş şi Clubul Sportiv Dance Art şi este prima manifestare de acest gen organizată în Palatul Culturii din Târgu Mureş, construit în urmă cu 104 ani.

“Balul Palatului este un eveniment unic în peisajul cultural mureşean, unde muzica şi dansul vor fi vedetele serii, dar şi un bun prilej de socializare. Noutatea absolută a evenimentului constă în felul spectaculos în care Sala Mare a Palatului Culturii va fi reconfigurată. Prin amplasarea unui podium uriaş, care va fi montat deasupra scaunelor actuale, sala va fi adusă la nivelul scenei, urmând a se transforma într-un grandios ring de dans. Aici vor evolua demonstrativ peste 60 de dansatori debutanţi, avansaţi şi seniori ai Clubului Sportiv Dance Art coordonaţi de Katalin şi Marton Janos Somodi, acompaniaţi de Filarmonica de Stat Târgu Mureş şi, tot aici, în cea de-a treia parte a evenimentului, publicul este invitat la dans”, declarat luni, pentru AGERPRES, Cristina Manoilă, din partea Asociaţiei Mercur, organizatorul evenimentului.

Aceasta a mai explicat că părţile laterale ale podiumului sunt destinate publicului, care, întocmai ca la evenimentele importante de acest gen care au loc la Viena, Budapesta sau Timişoara, va sta în picioare pentru a simţi pe deplin vibraţia momentului.

Potrivit Cristinei Manoilă, spectacolul va începe cu circa 30 de minute de socializare la o cupă de şampanie, va urma spectacolul, iar în cele două pauze publicul va fi invitat la un dineu cu preparate ‘canape’ (n. red. – preparate speciale pentru mese festive) şi un pahar de vin, iar la a treia bătaie a gongului, publicul va fi invitat la dans, în acordurile Orchestrei Filarmonicii din Târgu Mureş sub bagheta dirijorului Gheorghe Costin.

‘Balul Palatului’ va avea şi un rol caritabil, pe lângă aspectul monden. În sensul că o parte din încasări vor ajunge la Muzeul Judeţean Mureş, pentru completarea fondurilor alocate de Consiliul Judeţean Mureş pentru achiziţionarea unor obiecte de patrimoniu foarte valoroase.

Sursa:agerpres.ro