La data de 25 octombrie 2017, poliţiştii Biroului Combaterea Delictelor Silvice din cadrul Serviciului de Ordine Publică Mureş, împreună cu ingineri din cadrul Gărzii Forestiere Brașov, au efectuat o acțiune pe linie silvică pe raza localităţii Lăpuşna. În urma acţiunii, poliţiştii au depistat pe DJ 153C, un ansamblu de vehicule condus de un bărbat, de 42 de ani, din Reghin, care transporta cantitatea de 48,46 mc lemn rotund de lucru, din specia molid.

Conducătorul auto a prezentat ca și documente de proveniență, două avize de însoțire pentru materiale lemnoase care nu aveau trecută data și ora plecării transportului iar dimensiunile pieselor de buștean trecute în avize nu corespundeau cu dimensiunile pieselor reale pe care le transporta. Bărbatul a fost sancţionat cu amendă contravenţională, în conformitate cu art. 19, alin.2, lit. b, din Legea nr. 171/2010. Materialul lemnos identificat, în valoare de 15.264 lei, a fost confiscat şi predat reprezentatului Ocolului Silvic Reghin.

La data de 26.10.2017, Ocolul Silvic Răstolița a depus la Postul de Poliție Răstolița un denunț prin care reclamă faptul că în data de 25 octombrie a.c., au constatat că din fondul forestier din zona localităţii Andreneasa, au fost tăiați, fără drept, 22 arbori din specia fag, jugastru, carpen și paltin de munte. Poliţiştii împreună cu reprezentanţi ai Ocolului Silvic Răstolița s-au deplasat la faţa locului unde a fost găsit abandonat material lemnos în cantitate de 8,235 mc. 

Materialul lemnos identificat, în valoare de aproape 2.300 lei, a fost confiscat şi predat reprezentatului Ocolului Silvic Răstoliţa.

IPJ Mures / Foto: colaj