Am primit mai multe sesizari din partea locuitorilor de pe B-dul Pandurilor din Tirgu Mures, care ne-au relatat revoltati situatia cu care se confrunta din cauza locurilor de parcare dintre blocuri, ocupate de angajatii EON.

Inca de acum doi ani, de cand s-a mutat compania EON Romania, impreuna cu aproape 600 de angajati, in mijlocul unui cartier de locuinte, aglomeratia si lipsa locurilor de parcare au devenit un calvar atat pentru angajatii firmei, dar in special pentru locuitori din zona. Cladirea EON nu dispune de locuri de parcare suficiente, are doar cca 150 de locuri disponibile, astfel angajatii parcheaza printre blocuri pe unde apuca.

Din aceasta cauza, de multe ori au aparut certuri intre angajati si locuitori din cartier, suparati pentru ocuparea locurilor de parcare, incidente care, pe langa stresul provocat ambelor parti implicate, se pot finaliza cu lucruri mult mai neplacute. 

Vorbim de o problema pe care primaria Tirgu Mures o cunoaste foarte bine, dar nu face nimic in acest sens nici acum, avand in vedere ca institutia amintita trebuia sa oblige proprietarul cladirii sa asigure construirea de locuri de parcare suficiente inca de la eliberatia autorizatiei de constructie a imobilului.

O posibila rezolvare de moment ar consta in introducerea unor linii de autobuz cu regim special pentru angajatii EON, care sa conecteze cu aceasta locatie mai multe zone din oras, in speranta ca astfel o parte dintre acestia vor renunta la deplasarea cu masina personala la serviciu. Este important de mentionat ca in acest moment pe B-dul Pandurilor exista doar 3 linii de transport in comun si acestea au legatura directa cu doar alte 2 zone din oras.

Pana la gasirea unei solutii, atat din partea primariei cat si a companiei, rugam locatarii din zona sa isi pastreze calmul si sa procedeze cu actiuni pe cale legala. Unu dintre demersurile legale disponibile este sesizarea repetata a autoritatilor. Sesizarile se pot depune si online aici.

MS / Foto: colaj