Sa fie oare nevoie de piste de biciclete in Tirgu Mures?

Ieri dupa-masa, in zona TCM, cartierul 7 Noiembrie din Tirgu Mures, a avut loc un accident rutier in care un biciclist a fost lovit usor de o masina.

Conform martorilor, un autoturism a acrosat cu oglinda din partea dreapta un biciclist. Din fericire, in acest caz, biciclistul a fost lovit usor.

Din pacate, asemenea incidente sunt posibile in orice moment, punand viata in pericol a oricarui biciclist care se incumeta sa se deplaseze pe strazile unui oras european, municipiu resedinta de judet, in care NU exista piste special amenajate pentru biciclisti.

Este aproape inimaginabil ca in anul 2017 primaria Tirgu Mures sa nu fie in stare sa rezolve aceasta stringenta problema de infrastructura, dar sa poata sa aloce resurse materiale de zeci de milioane de euro pentru concerte gratuite sau asocieri nocive si ilegale, asa cum au procedat in ultimii 20 de ani!

Chiar nu s-a gandit niciun “destept” din primarie ca intr-un oras sufocat de masini, o solutie o reprezinta chiar pistele de biciclete care ar descongestiona traficul, multi dintre noi alegand deplasarea pe bicicleta in cazul in care am avea infrastructura adecvata pentru acest lucru.

A venit momentul sa lase dracului telegondolele sau alte fantasmagorii si sa se apuce de lucruri serioase si imperios necesare pentru siguranta cetatenilor!

MS / Foto: Gal Sandor – info trafic jud. MURES