Jenant! Acestia sa fie oare toti cei nemultumiti de masura PSDistilor privind transferul contributiilor sociale integral in sarcina salariatilor si nu numai?!

Într-o petiție adresată prefectului de Mureș de cei 35 de membri ai BNS care au pichetat Instituția Prefectului se arată că cetățenii români sunt forțați să fie cobai pentru măsuri și politici netestate nicăieri în lume, prin inițiative referitoare la transferul contribuțiilor sociale integral în sarcina salariaților.

Cetățenii români sunt forțați să fie cobai pentru măsuri și politici netestate nicăieri în lume! De la 1 ianuarie, față de angajații proprii, angajatorul mai are o singură obligație, cea de plată a celor 400 de euro — salariul minim brut promis de la 1 ianuarie 2018. Bolile profesionale, pierderea capacității de muncă, ca urmare a unui accident de muncă sau ca urmare a unei îmbolnăviri cauzate de condițiile de muncă inadecvate, pierderea locului de muncă ca urmare a deciziei angajatorului de a-și optimiza costurile, toate sunt riscuri ce vor fi suportate integral de către salariat, statul și angajatorul au decis să renunțe la aceste responsabilități”, se arată în petiție.

Liderul BNS Mureș, Mihai Ciprian Petca, a declarat că în petiția depusă protestatarii fac apel la Guvern să renunțe la intenția de reducere a costului cu forța de muncă a angajatorilor prin transferul contribuțiilor sociale integral în sarcina salariaților.

În document se susține că Guvernul dorește să plaseze în sarcina salariatului toate riscurile și problemele sistemului public de pensii și ale celui de sănătate și că se dorește ca salariații să fie responsabili pentru colectarea contribuțiilor sociale, în locul statului.

Sindicaliștii BNS și-au exprimat nemulțumirea față de lipsa de reacție a Guvernului în privința solicitării lor de renunțare la măsura de transfer a contribuțiilor sociale integral în sarcina salariaților.

Sursa:agerpres.ro