Peste 450 de agricultori din județul Mureș au depus până la această oră dosarele pentru a beneficia de sprijin financiar din partea Guvernului Ungariei. Fermierii au la dispoziție 3 milioane de euro (aproape 1 miliard de forinți maghiari) atrași în județ de Fundația Pro Economica.

Termenul limită de solicitare a fost prelungit până miercuri, 25 octombrie, iar beneficiarii nu trebuie să fie neapărat cetățeni de etnie maghiară. Sprijinul se acordă persoanelor fizice care dețin teren sau animale, dar și firmelor mici și mijlocii, spune directorul executiv al fundației, Kozma Monika:

“O dorință este de a ajuta comunitatea maghiară, dar fără nicio discriminare, oricine îndeplinește criteriile poate să aplice. Prima categorie: doar persoanele fizice pot fi eligibile pentru întăbularea terenului. În a doua categorie, primesc pentru achiziții utilaje, animale, la fel acolo persoane fizice și firme pot fi eligibile și în a treia categorie doar firme mici și mijlocii sunt eligibile și aici plafonul de finanțare este 75% din valoarea totală a proiectului”, a declarat pentru RTM directorul executiv al fundației, Kozma Monika.

Sursa: RTM