Ce trebuie sa facem pana se distribuie toate…

Casa de Asigurări de Sănătate Mureş aduce la cunoştinţa furnizorilor de servicii medicale şi asiguraţilor că, pentru judeţul Mureş, a fost emisă o tranşă de 10.420 de carduri naţionale noi.

Cardurile au fost predate către C.N. Poşta Română S.A. în vederea distribuirii către titulari. Până la încheierea procesului de distribuire, în sistemul informatic acestea sunt în starea ”TRANSPORT”, iar la interogarea platformei informatice a asigurărilor de sănătate (PIAS) răspunsul generat este Persoana nu are card emis!”.

În aceste condiţii, serviciile medicale se acordă şi se raportează fără card.

În cazul răspunsului ”persoana nu are card emis”, furnizorii sunt rugaţi să nu insiste pentru activarea cardurilor şi să nu trimită pacienţii la Casa de Asigurări de Sănătate.

Activarea acestor carduri va fi posibilă doar la finalizarea procesului de distribuire, moment în care, la interogarea platformei informatice PIAS, răspunsul va fi: ”Persoana are card emis”

Precizările se referă la cardurile care au inscripţionată ca dată de expirare 31.05.2022 sau o dată ulterioară. Ele vor fi trecute în stare de utilizare de către Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, după încheierea procesului de distribuire pentru întreaga tranşă de 10.420 de carduri naţionale noi. După această dată, cardurile vor fi vizualizate ca fiind emise şi vor putea fi activate şi utilizate în condiţii normale.

CJASM / Foto: colaj